Collecte Werelddiaconaat (Kameroen) 10 oktober Collecte Werelddiaconaat (Kameroen) 10 oktober
Samen werken aan een stabiele toekomst in Kameroen.

De noordelijk provincies van Kameroen liggen in de Sahelwoestijn. Het is er warm en droog en door de klimaatverandering wordt het er niet beter op. De woestijn rukt op en verdrijft boerenfamilies van hun grond. Veel dorpsbewoners, zowel moslims als christenen, leven onder de armoedegrens.
Onder leiding van de kerk trekken zij samen op in een project voor duurzame landbouw. Naast meer voedselzekerheid draagt dit project ook bij aan een vreedzame samenleving.
Jaqueline werkt als landbouwtrainster voor de Lutherse Broederkerk in het droge noorden van Kameroen. Een kleine kerk met 250.000 leden en 1.300 kerken in een islamitische omgeving. Boerinnen uit de omgeving volgen haar lessen in hun eigen dorp. “Ik leer deze vrouwen hoe ze kippen of geiten kunnen houden en hoe ze een voldoende oogst kunnen krijgen in het regenseizoen, om de droge tijd door te komen en ook nog iets te kunnen verkopen. Ik leer hen samen sparen en een kasboek bijhouden,” legt Jaqueline uit. “Een deel van de maisoogst hebben ze nu in een loods opgeslagen. Zodra de prijs omhoog gaat, verkopen ze de maïs met meer winst. Ik stimuleer hen om jonge boompjes te planten om ontbossing tegen te gaan. Ook leer ik hen om houtbesparende oventjes te gebruiken. Want als ze te veel hout hakken, dan spoelt de vruchtbare bodem weg.”
Voor dit project van Kerk in Actie is geld nodig.
  • een energiezuinige oven kost 5 euro
  • een geit kost 45 euro
  • een kruiwagen om oogst te vervoeren kost 105 euro
Wilt u meer over dit project lezen kijk dan op https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/projecten/duurzame-landbouw-in-noord-kameroen/
Uw gift is welkom via de collecte in de Dorpskerk of via onze collectepagina  www.dorpskerkvoorschoten.nl
 
terug