Concert Kunstkring Duivenvoorde, 14 juni Concert Kunstkring Duivenvoorde, 14 juni
In de serie concerten van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde treedt op 14 juni het Dudok Quartet Amsterdam op, een van de meest veelzijdige, aansprekende en toonaangevende strijkkwartetten van dit moment. Met openhartig en bezield spel laat het kwartet horen dat muziek ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. 

NRC gaf de laatste cd met strijkkwartetten van Brahms vier ballen: ‘dit is muziek zonder dode letters, altijd in beweging, elke keer weer nieuw’. Het Dudok Quartet Amsterdam speelt op 14 juni twee volledige strijkkwartetten, van Brahms en Tsjaikovski, en kortere stukken van Kalman, da Palestrina en Glinka.

Ook dit concert wordt nog in de Dorpskerk in Voorschoten gehouden en niet op Kasteel Duivenvoorde. De Dorpskerk heeft natuurlijk niet de uitstraling van het kasteel, maar wel een fantastische akoestiek waar niet alleen onze bezoekers maar ook de musici unaniem enthousiast over zijn. De leden van het Dudok Quartet Amsterdam bespelen allemaal instrumenten die door de Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds ter beschikking zijn gesteld. Ook daarom zal op 14 juni de muziek ongetwijfeld geweldig klinken!

Datum: 14 juni 2022. Aanvang 20.00 uur. Locatie: Dorpskerk, Kerkplein 2, Voorschoten. Kaarten à €29,50, inclusief pauzedrankje, kunnen worden besteld via de website www.kunstkringduivenvoorde.nl.

terug