De situatie De situatie
Op dit moment zijn er in Voorschoten vijf christelijke gemeenten of parochies, de Protestantse Gemeente Voorschoten, de rooms-katholieke Parochiekern H. Laurentius en de Moeder Gods, de anglicaanse St James parochie, de herstelde hervormde gemeente van Voorschoten Rehoboth en de House of Prayer for All Nations. Daarnaast wonen er ook doopsgezinden, remonstranten en vrijgemaakt gereformeerden in Voorschoten, maar die gaan naar de kerk buiten de gemeente.
 
lees meer »
 
Advent Carol Service, 27 november Advent Carol Service, 27 novemberOp zondag 27 november a.s is er de traditionele Advent Carol Service in de Laurentiuskerk in Voorschoten om 19.00 uur m.m.v. de Leidse Cantorij o.l.v dhr. Hans Brons.
Voorgangers zijn diaken Peter Winnubst en ds. Bert Boter.
Ook is Amnesty International aanwezig met de verkoop van Kerstartikelen.
Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage aan het einde van de viering is welkom voor het dekken van de kosten en wat we daarbovenop ontvangen is voor Stichting Leergeld.
U bent van harte welkom!
 
 
Balinese schilderijen Balinese schilderijenOfficieel vanaf Aswoensdag, 2 maart a.s., is er in deze kerk een tentoonstelling van schilderijen van Balinese schilders. Er is een boekje met uitleg bij. Dat ligt achterin de kerk. Maar ook Freek Bakker kan uitleg geven en is bereid af en toe een rondleiding te verzorgen. De schilderijen kunnen voor en na de kerkdiensten en andere activiteiten in de kerk worden bekeken, tijdens het Open Huis op vrijdag 10-14 uur en op zaterdag 12-15 uur.
 
 
Debatavond 9 februari Debatavond 9 februariDebatavond: Professor Ingrid Robeyns:
Rijkdom: Hoeveel ongelijkheid is nog verantwoord?

Op 9 februari a.s. organiseert de Raad van Samenwerkende Kerken om 20.00 uur de jaarlijkse debatavond.
 
lees meer »
 
Scheppingsverhalen wereldwijd Scheppingsverhalen wereldwijdIn september 2020 begon ik een kring over parabels. Na een eerste bijeenkomst in ’t Voorhuys bij de Dorpskerk in september kwam de corona-pandemie op en zijn we online verder gegaan. Het werden zulke leuke Zoom-bijeenkomsten dat ik gevraagd ben om nog een seizoen door te gaan, maar nu over ’Scheppingsverhalen wereldwijd’.
Natuurlijk beginnen we weer in ’t Voorhuys, op 29 september a.s. om 20.00 uur. En als de situatie het toelaat, komen we elke maand weer gewoon bij elkaar in een zaaltje. Maar we weten nu dat we ook online kunnen doorgaan.
Zoals bekend, zijn over de hele wereld scheppingsverhalen te vinden. Maar wisten jullie dat er al vier in de Bijbel staan? Genesis 1, Genesis 2, Job 28 en Psalm 104. Natuurlijk kijken we ook naar de Koran, de boeddhisten, de hindoes en de tradities van Afrika. Kortom, het wordt vast weer een interessante kring.
Wie mee wil doen, kan zich opgeven bij ds. Freek Bakker, e-mail: f.l.bakker51@hotmail.com , tel. 06-13805668.