Filmavond online: 25 maart 2021 Filmavond online: 25 maart 2021
Filmavond online: 25 maart 2021
Haar naam was Sarah
In 2010 bracht Gilles Paquet-Brenner een indrukwekkende film uit. De titel was Her Name was Sarah. De Joodse Sarah Starzinski ligt op 16 juli 1942 met haar broertje Michel in bed in haar slaapkamer. De Franse politie valt binnen. Sarah raadt haar broertje aan de kast in te vluchten. Ze sluit de kast en doet de deur op slot. Sarah zelf wordt met haar vader en moeder opgepakt. Na de oorlog komt Sarah uiteindelijk in New York terecht. Haar schoondochter ontdekt na het overlijden van Sarah wat er in de familie van haar schoonmoeder is gebeurd.
Vorig jaar zouden we deze film vertonen in de Veertigdagentijd en er daarna een gesprek over hebben. Vanwege het uitbreken van de corona-epidemie is die avond toen niet doorgegaan. De pandemie is nog niet voorbij. Maar inmiddels hebben velen van ons leren omgaan met Zoom. Daarom wil ik dit jaar proberen om op 25 maart a.s. een online-filmavond te houden met Zoom. Let op, dit is een week later dan in de Kerkklok staat. We moesten de avond verzetten. Ik laat de film zien via ‘share’ en daarna hebben we er een gesprek over.
19.30 uur: Welkom
19.35 uur: Film
21.05 uur: Pauze
21.20 uur: Nagesprek
De film is ook hier te volgen op YouTube, maar dan is er geen Nederlandse ondertiteling. Het is dus ook mogelijk om de film op een ander moment op YouTube te bekijken en dan om 21.20 uur in te loggen voor het nagesprek.
Voor een goed verloop van de avond is het nodig dat men zich aanmeldt. Dan krijg je een link, waarmee je om 19.30 uur kunt inloggen voor de film en het nagesprek, of om 21.20 uur voor alleen het nagesprek. Het nagesprek duurt tot uiterlijk 22.00 uur. Caroline Heijer is technisch assistente. Je kunt je aanmelden via een e-mail naar Freek Bakker: f.l.bakker51@hotmail.com.
Freek Bakker, tel. 06-13805668
 
terug