Onze Dorpskerk is een Groene kerk Onze Dorpskerk is een Groene kerk
Onze visie: Zorg voor de Schepping is de taak van de kerk. Schepping is mens en dier. We willen ons laten motiveren door de Bijbel. We willen inspireren maar niet met de vinger wijzen.
Wat doen we ?
We kopen verantwoord in: we betrekken onze koffie en thee van de wereldwinkel. We maken gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en we scheiden ons afval. We beleggen verantwoord dus duurzaam en groen. We hebben themadiensten met als thema groen, in juni de milieudienst en in oktober de dankdienst.
We proberen ons papierverbruik te verminderen en laten ons kerkblad drukken op FSC papier.
Ons Eetcafé  zorgt voor maaltijden met zoveel mogelijk biologische en lokale producten. De porties vlees houden wij bewust klein.
In de winter zetten wij de verwarming twee graden lager en laten ons verwarmen door de preek. In nauwe samenwerking met de kerkrentmeesters is er de commissie verduurzaming ingesteld om te komen tot verantwoord energieverbruik. Een tastbaar gevolg daarvan is de aanwezigheid, sinds 4 maart, van 26 zonnepanelen op het dak van ’t Voorhuys.
Plannen voor de toekomst.
Het feit dat wij nu een Groene Kerk zijn betekent niet dat wij op onze lauweren blijven rusten maar op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen.
Ons volgend doel is het “project tegelwippen” op het Kerkplein. We hopen dit project in goed overleg met de burgerlijke gemeente te kunnen uitvoeren.

Voor meer algemene informatie over groene kerken zie de website Groene kerken.
 
terug