Opening Dorpskerk, 18/19 april Opening Dorpskerk, 18/19 april
Het eind van de verbouwing van de nieuwe Dorpskerk en het bijgebouw komt steeds meer in zicht, dus is het tijd voor een update over de activiteiten rondom de overgang naar het nieuwe gebouw en de opening.
  • In de periode februari/maart is er in de Werf een tentoonstelling met foto’s en voorwerpen van alle drie de oude gebouwen, met als thema: we hebben het hier goed gehad. Op 29 maart zullen Remco Litjens en Andre Potters na de kerkdienst een film laten zien waarin op geestige wijze afscheid wordt genomen van het Kruispunt. NB Dit filmpje is eerder vertoond tijdens het gemeenteweekend afgelopen september en wordt wegens groot succes herhaald.
  • Overgang: Op Palmpasen (5 april) zetten we na afloop van de dienst met een feestelijke optocht met alle kinderen en volwassenen letterlijk de stap naar de Dorpskerk. Daar drinken we koffie. ’s Middags zal in het Kruispunt de Mattheus Passie worden uitgevoerd. In de stille week zullen de vieringen in de nieuwe Dorpskerk worden gehouden.
  • Opening: het weekend van 18-19 april is een feestweekend waarin op zaterdag allerlei activiteiten zullen plaatsvinden en op zondagmiddag de officiële opening. Het programma:

Zaterdag 18 april.
13.30-14.00 uur: inloop met koffie, thee met iets lekkers
14.00 uur: Opening bijgebouw en bekendmaking nieuwe naam
14.00-15.30 uur: Open huis voor het hele dorp: bezichtiging van de kerk en het bijgebouw met een informatiemarkt over onze kerk in de wereld. Er zijn in alle zalen creatieve en zingevende activiteiten voor jong en oud. De Kunstkring ‘gaat groen’ met een tentoonstelling in de kerkzaal. 15.30-16.00 uur: De voorzitter gaat in gesprek met de predikanten over kerkzijn vandaag de dag
16.00 uur: Het dak eraf: samenzang o.l.v. Maria Rosenmöller
16.30 uur: Happy church hour met een drankje

Zondag 19 april
13.30- 14.30 uur: Officiële eerste viering en opening Dorpskerk
14.30 uur: Toespraken
14.45 uur: receptie (koffie/thee, drankjes, hapjes)
16.00 uur: inloopconcert

U bent natuurlijk allemaal van harte welkom op beide dagen, u wordt uitgenodigd om anderen mee te nemen en we hebben uw hulp nodig om dit alles tot een succes te maken!
Wilt u helpen? Graag! Er zijn bijvoorbeeld mensen nodig die:
  • Gastvrouw of gastheer willen zijn om mensen te ontvangen (op zaterdag),
  • Koffie, thee en andere drankjes (klaar)zetten en uitschenken (op zaterdag en zondag)
  • Iets lekkers bakken of hapjes maken (voor zaterdag of zondag).
  • Na afloop opruimen (op zaterdag en zondag)
  • Na afloop schoonmaken (op zaterdag en zondag)
Vanaf 1 maart hangen er intekenlijsten in de Voorhof en de Werf, maar u kunt zich ook aanmelden via aanmelden@dorpskerkvoorschoten.nl (zet hier dan bij wat u voor welke dag wilt doen).
Peri Vos, Caroline Heijer, Willem de Boer.
 
terug