Palmpasenviering Palmpasenviering
Dit jaar vieren we Palmpasen op een heel bijzondere manier. In de kerk, maar vooral thuis: zo zijn we toch samen! Wij hopen dat de kinderen daarom toch hun stokken mooi versieren en aan het eind een optocht houden. Hoe? Kijk maar hier! Marianne legt het allemaal uit in een verhaal en een filmpje. Aan het eind van de dienst (je kunt meeluisteren) zingen we het optochtslied. Je kunt hiermee al oefenen ("Lied van vandaag")
We horen twee verhalen. Uit Exodus: van een volk dat weg wil om vrij te zijn, maar de Farao wil zijn slaven houden. Rampspoed treft zijn land, maar hij denkt alleen aan zijn eigen machtspositie, hij geeft niet toe, zeker niet aan hun God. Farao waant zich de sterkste. Zelfs de tiende plaag, die toekomst wegvaagt, deert hem niet. Maar de uittocht zal gebeuren…
Het tweede verhaal vertelt over een intocht: eeuwen later lijdt het volk onder de romeinse bezetting. Jezus is de nieuw koning die die Romeinen weg zal vagen, denken de mensen. Ze juichen hem toe als hij op een ezel Jeruzalem binnenrijdt. Maar het gaat Jezus niet om macht. Wel om een andere wijze van menszijn -  Geen persoonlijke triomf, maar in alles de ander nabij, altijd de ander rechtdoen, wat dat hem ook zal kosten….

            
 
terug