Schoenendoosactie 2021 Schoenendoosactie 2021
               

Doet u ook mee met de Schoenendoosactie? Kies zelf hoe!

Dit jaar doet de Protestante Gemeente Voorschoten weer mee met de jaarlijkse Schoenendoosactie van de stichting Gain.
De basisscholen Gevers Deynoot, Het Kompas en de Fortgensschool doen hieraan mee evenals De Wereldwinkel. Leuk om te melden is dat de Parochiekern H. Laurentius en basisschool De Regenboog en de  St.James Church de actie ook organiseren .

Een sympathieke actie waarbij kinderen en volwassenen een versierde schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed. Dit jaar gaan de dozen gaan naar kinderen in  Sierra Leone, Togo, Roemenië, Moldavië en naar vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden.
Vorige keer werden er ruim 300 dozen opgehaald, naast financiële bijdragen en losse spullen.
We hopen ook dit jaar weer op een mooie opbrengst!

In de kerk start de actie op zondag 10 oktober Die dag zullen folders van de actie worden uitgedeeld. In de folder staat precies wat er wel en niet in de schoenendoos mag.
De folder bevat ook een geldenvelop voor de verzendkosten van de doos (t.w.v. €5,-).

Hoe kunt u meedoen?
Gemeenteleden kunnen op drie manieren bijdragen aan deze actie. Kies wat het beste bij u past:
  • Optie 1: een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed. Daarna de doos versieren met cadeaupapier of stickers, en de geldenvelop voor de verzendkosten invullen (deze bovenop de doos vastbinden met elastiek).
    Inleveren kan tot uiterlijk 31 oktober in de Dorpskerk, ‘t Voorhuys.
  • Optie 2: de actie financieel ondersteunen door een gift over te maken voor de verzendkosten van de dozen kunt een bedrag overmaken op NL83 INGB 0000 3342 43 t.n.v. Stichting Global Aid Network Holland (GAiN) o.v.v. ‘Gift schoenendoosactie’
  • Optie 3: losse toiletartikelen, klein speelgoed en/of schoolartikelen deponeren in de daarvoor bestemde grote bak in de Voorhof van de kerk, tot uiterlijk 31 oktober.
    Met deze losse spullen kan de Schoenendoosactie zelf dozen vullen, dus ook deze giften zijn zeer welkom!

De uiterlijke inleverdatum is zondag 31 oktober
Op die zondag zelf kunt u de dozen meteen bij binnenkomst op het podium zetten. Tot de inleverdatum zijn folders nog te verkrijgen in de Dorpskerk, ‘t Voorhuys, alsmede bij de Wereldwinkel. Actiefolders zijn ook apart te downloaden via: https://schoenendoosactie.nl/
Wij hopen dat velen zich weer meedoen aan deze actie en dat we ook dit jaar weer met een groot aantal dozen en donaties kunnen bijdragen als kerken en scholen in Voorschoten!
Namens alle kinderen die een doos ontvangen, of voor uw gift: heel veel dank!!

Heeft u vragen over de actie? Neem gerust contact met mij op!
Annette van den Berg - Verweij
Coördinator Schoenendoosactie voor de PG Voorschoten 
annette.van.den.berg@dorpskerkvoorschoten.nl  
 
terug