Spiritueel Café, 6 december Spiritueel Café, 6 december
Advent en Kerst beleven met muziek en liederen
 
 Ein neues Weihnachtslied (van de A-capella-groep Maybebop)

 Und spür‘ n wir, wie die Geschichte uns‘re Sehnsucht berührt
 Und sich allen Zweifeln entzieht, ich wünschte jemand schrieb 
 Darüber mal ein neues Weihnachtslied.

 En voelen wij hoe het verhaal ons raakt
 en zich aan alle twijfels onttrekt; hoe zou het zijn,
 als iemand hierover eens een nieuw Kerstlied zou schrijven?


                                                    (zie filmpje op youtube)

Wat maakt het horen van advents- en kerstliederen tot een speciale belevenis? Waarom willen wij met kerst steeds weer dezelfde liederen horen? Wat is het bijzondere van muziek in de kersttijd en wat is het verlangen erachter?

Onze cantrix Maria Rosenmöller studeerde muziek, geschiedenis en zang en verbindt al haar hele leven advent en kerst met liederen. Behalve onze cantrix is zij ook dirigente van Vox Clara. Opgegroeid in de Duitse katholieke kerk is de kersttijd altijd een bijzondere periode voor haar geweest. Later maakte zij intensief kennis met de Lutherse en Protestantse traditie en inmiddels organiseert zij concerten waarin kerstliederen uit velerlei religieuze en spirituele tradities worden gezongen. Aan de hand van haar eigen keuze van liederen legt zij uit wat kerst voor haar betekent en wat kerstmuziek betekent voor het verlangen naar.....
Een spiritueel verhaal over het kerstgevoel, nader uitgelegd aan hand van een persoonlijke keuze aan kerstliederen. Met (live) voorbeelden uit religieuze tradities, en wereldmuziek.

Natuurlijk gaan we ook in gesprek met elkaar: wat zijn de liederen, die ons het ultieme kerstgevoel geven? En wat kan muziek voor betekenis hebben in de bijzondere tijd waarin we leven?

Zondag 6 december 15.30 – 17.30 Dorpskerk Voorschoten. Aanmelding noodzakelijk, via dit aanmeldformulier.
Of kijk en luister via de Kerkomroep
 
terug