Straatmeisjes in Ghana Straatmeisjes in Ghana
Nieuwe kansen voor straatmeisjes in Ghana.
In dit West-Afrikaans land dat zich goed ontwikkelt zijn de verschillen tussen noord en zuid groot. In de dorpen in het droge noorden is het bestaan hard, is het onderwijs niet altijd goed en is er weinig kans op werk. Veel jongeren trekken naar de hoofdstad Accra, waar 25.000 kinderen op straat werken en leven.
In het opvangcentrum Lifeline in Accra kunnen bijvoorbeeld meisjes vanaf 14 jaar terecht. Een enthousiast en deskundig team van docenten en sociaal werkers begeleiden de meisjes intensief. De meisjes slapen ook in het centrum, dat een oase van rust is in de drukte van de sloppenwijk. Ze leren in tien maanden tijd kleding naaien, make-up, sieraden maken of het kappersvak. Ze worden een hechte groep, die elkaar ook na de opleiding tot steun is.
Wat kan Kerk in Actie doen met uw bijdrage?
 
  • Een meisje medisch onderzoeken kost 20 euro
  • Een meisje een maand lang voeden kost 40 euro
  • Materiaal voor een vaktraining kost 55 euro
  • Een meisje herenigen met familie kost 100 euro
  • Een meisje een jaar begeleiden na vertrek kost 70 euro
Op de https://www.kerkinactie.nl/projecten/nieuwe-kansen-voor-straatmeisjes leest u veel meer. Ook enkele reisverslagen van medewerkers van Kerk in Actie die het afgelopen jaar Ghana en het Life Line centrum bezochten.
U kunt een gift overmaken op rekeningnr. NL70 INGB 0007 7733 10, ten name van “Diaconie PG Voorschoten”, onder vermelding van “Accra”.
ZWO- commissie Mienke Wilschut
 
terug