Straatmeisjes in Ghana Straatmeisjes in Ghana
Nieuwe kansen voor straatmeisjes in Ghana.

De opbrengst van de Avondmaalscollecte en de spaardoosjes is dit jaar voor dit project.
Jurjen de Groot (directeur van Kerk in Actie ) heeft recent een bezoek aan Ghana gebracht en bezocht ook het opvangcentrum Life Line Centrum in Accra. Hij vertelt hoe hij met één van de meisjes Stephany gesproken heeft die daar een opleiding kon doen.
"Het zweet gutste me over mijn rug toen ik op bijna de grootste elektronische vuilnisbelt ter wereld met Stephany sprak. Nu ben ik als directeur van Kerk in Actie wel wat gewend, maar door de combinatie van stank en hitte, voelde ik aan al mijn zintuigen dat er een enorme kloof is tussen mijn eigen leven en dat van Stephany en haar familie. Toch werd die kloof in een paar minuten stukken kleiner. We spraken elkaars ‘taal’, we begrepen elkaar. Het was de taal van ons hart. Ons geloof in God is wat ons aan elkaar verbindt. Samen met Stephany was ik op de plek die haar leven totaal veranderde: de lokale kerk ter plaatse. Over zo'n plek zouden wij in Nederland met recht zeggen: een vindplaats van Geloof, Hoop en Liefde.


Stephany (20) groeide samen met haar ouders en drie oudere broers op in een grote sloppenwijk van Accra in Ghana. Als haar vader ziek wordt gaat de 7-jarige Stephany naar familie op het platteland. Als haar vader overlijdt moet de 12-jarige Stephany hard werken en gaat nauwelijks naar school. Ze probeert terug te gaan naar Accra en dan ontmoet ze als 18-jarige uiteindelijk een sociaal werker van het Lifeline opvangcentrum. Dat betekent voor haar een ommekeer. Er wordt in allerlei opzicht voor haar gezorgd, er is genoeg eten en ze kan een kappersopleiding gaan doen.Het uitgebreide persoonlijke verhaal van Stephany kunt u lezen op www.kerkinactie.nl/stephany  
Meer over het werk van het opvangcentrum leest u op www.kerkinactie.nl/projecten/nieuwe-kansen-voor-straatmeisjes
Wat kan het opvangcentrum met het geld doen?
  • Van 480 euro krijgt 1 meisje een jaar lang te eten in de opvang
  • Materiaal voor de vak-training voor 1 meisje kost 55 euro
U kunt dit werk ook steunen door uw bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. straatmeisjes Ghana of doneer online.
 
terug