maandag 28 september 2020

Boekverkoop "Duizend jaar Dorpskerk"

Locatie: 
 't Voorhuys
Tijdstip: 
 14:00  - 17:00

Duizend jaar Dorpskerk Voorschoten.
Op zondag 27 september, om 19,30 uur is de presentatie van het boek. Na de presentatie van het boek zal er een eerste exemplaar overhandigd worden aan de waarnemend burgemeester C. Aptroot.
Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via het aanmeldformulier op de website: www.dorpskerkvoorschoten.nl. De presentatie is ook te volgen via de Kerkomroep.
Op maandag 28 september begint de verkoop!  U kunt een boek kopen vanaf 14 – 17 uur in ’t Voorhuys, Kerkplein 2A. De kosten van het 224 pagina’s tellend boek, rijk geïllustreerd, met hardcover is € 19,95 (€ 20,00) Graag in contanten.
Het boek geeft een prachtig beeld van het verleden tot het heden. De ambachtsheren worden gezien als stichters van de kerk. Hun invloed en stoffelijke en financiële steun hielden de kerk eeuwen in stand. Toen in 1798, op last van Napoleon, de toren van de kerk over ging naar de burgerlijke gemeente en de perikelen begin 19e eeuw rond het kerkhof was samenwerking tussen kerk en de burgerlijke gemeente noodzaak. Dat is nu ook al twee eeuwen.
Ik hoop dat veel gemeenteleden een boek op maandag 28 september komen kopen. Het is de moeite waard! Karel de Vries

terug