Christelijke meditatie Christelijke meditatie
 

In augustus zijn er christelijke meditatiebijeenkomsten 

  • donderdag 1 augustus, 19.30 uur, Van Eerdehof,
  • donderdag 15 augustus, 19.30 uur, Van Eerdehof.

In augustus zijn er geen meditatiebijeenkomsten in het Bondsgebouw.

Voor nadere informatie over de meditatiebijeenkomsten in de Van Eerdehof: Léon Cornelissen: pljcorne@xs4all.nl
Voor nadere informatie over de meditatiebijeenkomsten in het Bondsgebouw: Linda van der Zwaan: lindavdzwaa@gmail.com

Met hartelijke groet,

Linda van der Zwaan en Léon Cornelissen


 
 
Christelijke meditatie Christelijke meditatie


Ons leven is veelal vol drukte, haast en geluid. Het is goed regelmatig tijd te nemen om stil te worden en zo God in ons leven toe te laten. Het gebed is daarbij het middel bij uitstek. In de christelijke traditie kennen we vele soorten gebeden. Christelijke meditatie, waarbij steeds een bepaald gebedswoord of mantra wordt herhaald, is ook een vorm van bidden. Deze vorm heeft oude wortels: zij werd al door christenen in de vierde eeuw (de zogenaamde woestijnvaders/moeders) beoefend. Deze traditie is door de benedictijn John Main (1926-1982) nieuw leven ingeblazen. Het ideaal is twee maal daags de tijd te nemen om stil te worden en het gebedswoord te zeggen.
Sinds 2007 wordt hier in Voorschoten door een groeiende groep mensen op deze manier gemediteerd. Om de persoonlijke meditatie te ondersteunen komen wij regelmatig samen en wel op:

  • De eerste en derde zaterdag van iedere maand ’s middags van 16.00 tot 17.00 uur in het Bondsgebouw, Leidseweg 100, naast de pastorie van de H. Laurentiuskerk; informatie bij Linda van der Zwaan lindavdzwaa@gmail.com 
  • De eerste en derde donderdag van iedere maand ’s avonds om 19.30 in de Van Eerdehof, De Zeven Provinciën 47, wijk Noord Hofland; informatie bij Léon Cornelissen pljcorne@xs4all.nl

U bent daar ook van harte welkom. 
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Website: Christelijke meditatie: www.wccm.nl

 
Het Eetcafé Het Eetcafé


Het Eetcafé is ’s woensdags eens in de twee weken in ’t Voorhuys.

Momenteel zijn er zo'n 30 tot zelfs 36 gasten per keer. Het aantal gasten blijft groeien. Hoe komt dat? Er zijn twee oorzaken. De koks serveren heerlijke maaltijden en de gasten waarderen de sfeer in het Eetcafé. Kortom: lekker eten en leuke gastenMocht het Eetcafé volgeboekt zijn, dan ben je de eerstvolgende keer van harte welkom.

lees meer »
 
Onderhoud kerkhof Onderhoud kerkhof

Het kerkhof rond de Dorpskerk wordt onderhouden door een groep vrijwilligers. Zie Over ons / Historie / Het Kerkhof.