Christelijke meditatie Christelijke meditatie


Ons leven is veelal vol drukte, haast en geluid. Het is goed regelmatig tijd te nemen om stil te worden en zo God in ons leven toe te laten. Het gebed is daarbij het middel bij uitstek. In de christelijke traditie kennen we vele soorten gebeden. Christelijke meditatie, waarbij steeds een bepaald gebedswoord of mantra wordt herhaald, is ook een vorm van bidden. Deze vorm heeft oude wortels: zij werd al door christenen in de vierde eeuw (de zogenaamde woestijnvaders/moeders) beoefend. Deze traditie is door de benedictijn John Main (1926-1982) nieuw leven ingeblazen. Het ideaal is twee maal daags de tijd te nemen om stil te worden en het gebedswoord te zeggen.
Sinds 2007 wordt hier in Voorschoten door een groeiende groep mensen op deze manier gemediteerd. Om de persoonlijke meditatie te ondersteunen komen wij regelmatig samen en wel op:

  • De eerste en derde zaterdag van iedere maand ’s middags van 16.00 tot 17.00 uur in het Bondsgebouw, Leidseweg 100, naast de pastorie van de H. Laurentiuskerk; informatie bij Linda van der Zwaan lindavdzwaa@gmail.com 
  • De eerste en derde donderdag van iedere maand ’s avonds om 19.30 in de Van Eerdehof, De Zeven Provinciën 47, wijk Noord Hofland; informatie bij Léon Cornelissen pljcorne@xs4all.nl

U bent daar ook van harte welkom. 
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Website: Christelijke meditatie: www.wccm.nl

 
Het Eetcafé Het Eetcafé


Het Eetcafé is ’s woensdags eens in de twee weken in ’t Voorhuys.

Momenteel zijn er zo'n 30 tot zelfs 36 gasten per keer. Het aantal gasten blijft groeien. Hoe komt dat? Er zijn twee oorzaken. De koks serveren heerlijke maaltijden en de gasten waarderen de sfeer in het Eetcafé. Kortom: lekker eten en leuke gastenMocht het Eetcafé volgeboekt zijn, dan ben je de eerstvolgende keer van harte welkom.

De koks zijn allen vrijwilligers en doen elke keer hun uiterste best om iets lekkers op tafel te zetten. Ze proberen waar mogelijk biologische producten, producten uit de buurt en van het seizoen te verwerken.

De maaltijd is de plaats bij uitstek waar ruimte is voor fijne gesprekken. De gasten leven met elkaar mee. Zieke gasten ontvangen een blijk van medeleven. Bij het onverhoopt overlijden van een gast of een naaste van een gast wordt nadrukkelijk stilgestaan.

Eens in de twee maanden is er een combinatie van Eetcafé en Koken met kinderen. De kinderen helpen met groenten en fruit schillen, ovenschalen vullen, roeren in de pannen, ze verwelkomen de gasten, schenken koffie en thee en serveren de maaltijden. Het zorgt voor een mooie dynamiek tussen de volwassenen en de kinderen. Ook dan helpen koks van het Eetcafé.

Hebben we nog wensen bij het Eetcafé? Ja zeker, het zou mooi zijn als mensen zouden willen helpen bij het voorbereiden en klaar maken van de maaltijden. De enthousiaste en inventieve koks zien uit naar extra hulp.

Op de dagen van het Eetcafé staan om 16.30 uur koffie en thee klaar, de maaltijd start om 17.30 uur en is om 18.30 uur beëindigd. Als je wilt, kun je door de cirkelbus thuis worden opgehaald en na afloop weer worden thuisgebracht. Je behoeft geen lid van de cirkelbus te zijn. Dit is mogelijk door een bijdrage van de Diaconie.

Deelname aan de maaltijd kost € 3,50.

Je bent van harte welkom. Heb je zin om te komen? Bel dan Jaap Swager (071 – 531 3067), b.g.g. Léon Cornelissen (071 – 561 8259).

 
Onderhoud kerkhof Onderhoud kerkhof

Het kerkhof rond de Dorpskerk wordt onderhouden door een groep vrijwilligers. Zie Over ons / Historie / Het Kerkhof.