WELKOM WELKOMHartelijk welkom op onze website. De protestantse gemeente Voorschoten is een gemeenschap van mensen die zich willen laten inspireren door geloof in de Ene die ons samenbrengt. Hoe wij dit vorm geven leest u in “Over ons”. 
We nodigen u van harte uit mee te doen met onze activiteiten of een kerkdienst bij te wonen.
 
Verkorte overzicht begroting 2023 PGV Verkorte overzicht begroting 2023 PGV
Hier kunt u het verkorte overzicht begroting 2023 PGV bekijken.
 
Uit de kerkenraad Uit de kerkenraadTijdens de kerkenraadsvergadering van maandag 26 september jl. heeft de kerkenraad een aantal belangrijke beslissingen genomen. De laatste stand van zaken op de punten "Financiële positie" en "Toekomst van het jeugd- en ouderenwerk" leest u op onze kerknieuwspagina.
Op 27 november a.s. vindt er hierover na de kerkdienst tot uiterlijk 13:00 uur een gemeentebijeenkomst plaats waarin een toelichting zal worden gegeven, vragen kunnen worden gesteld en we met elkaar in gesprek zullen gaan.
 
Voorschotens Kamerkoor, 27 november Voorschotens Kamerkoor, 27 novemberLees hier voor nog meer informatie.
 
Advent Carol Service, 27 november Advent Carol Service, 27 novemberOp zondag 27 november a.s is er de traditionele Advent Carol Service in de Laurentiuskerk in Voorschoten om 19.00 uur m.m.v. de Leidse Cantorij o.l.v dhr. Hans Brons.
Voorgangers zijn diaken Peter Winnubst en ds. Bert Boter.
Ook is Amnesty International aanwezig met de verkoop van Kerstartikelen.
Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage aan het einde van de viering is welkom voor het dekken van de kosten en wat we daarbovenop ontvangen is voor Stichting Leergeld.
U bent van harte welkom!
 
 
Een gewone dinsdag Een gewone dinsdagHet aansturen van de verwarming in het ’t Voorhuys verloopt nog niet helemaal vlot (electronica dient de mens), dus ik loop even naar de zaak om poolshoogte te nemen. Vóór de HEMA  is Sander (van la Casita) met nog iemand een kerstboom aan het neerzetten.
 
lees meer »
 
Chinese wandkleden Chinese wandkleden


                     Jezus stilt de storm

In de kerk hangen deze weken (tot advent) twaalf Chinese wandkleden, met Bijbelse voorstellingen.
Het zijn heel kleurige kleden. Ze zijn ontworpen door de Chinese kunstenaar en theoloog He Qi.
 
lees meer »
 
Meezingkerst, 16 december Meezingkerst, 16 december
 
 
In actie voor vluchtelingenkinderen In actie voor vluchtelingenkinderen


Van zaterdag 17 (vanaf 18:00) op zondag 18 december (tot na de dienst) organiseren wij een benefietavond/nacht. In de kerkzaal brengen we de nacht door in een zelf opgezet tentenkamp.
 
lees meer »
 
Messiah, 18 december Messiah, 18 december


 
lees meer »
 
@dorpskerkvoorschoten.nl @dorpskerkvoorschoten.nl
Sinds enige tijd maken we binnen onze kerk gebruik van Microsoft 365/Teams en gebruiken we dorpskerkvoorschoten.nl emailadressen. Dat is nodig om te voldoen aan de Privacywetgeving.
Op dit moment maken allen die een dorpskerkvoorschoten.nl emailadres hebben daarvan actief gebruik.
We willen iedereen vragen om vanaf heden voor de kerkelijke contacten uitsluitend daarvan gebruik te maken en niet meer van hun privé emailadres. Dat is in het kader van de privacywetgeving niet toegestaan. En zo blijft alle communicatie opgeslagen binnen de beveiligde omgeving.
De dorpskerkvoorschoten.nl emailadressen staan op diverse plaatsen aangegeven zoals b.v. onderaan de weekbrieven, op deze website, enz. We rekenen graag op ieders medewerking.