Over ons Over ons
Welkom bij de Protestantse Gemeente Voorschoten, een gemeenschap van mensen die zich willen laten inspireren door geloof in de Ene, die ons samenbrengt. Vanuit de overtuiging dat mensen samen de kerk maken, willen we betrokken zijn op elkaar en op de dorpsgemeenschap waar wij deel van uitmaken. We beogen ruimte te geven aan verschillende vormen van geloof, op een manier die jong(er) en oud(er) aanspreekt: serieus en speels, met hart, hoofd en handen, open voor wat er in de wereld om ons heen gebeurt.
 
lees meer »
 
Palmpasen 2024 Palmpasen 2024
 
 
Impressie gemeenteweekend 2023 Impressie gemeenteweekend 2023Van 22 tot 24 september j.l. waren vijftig leden van onze gemeente bij elkaar in een gebouw van de scouting. Het thema van dit gemeenteweekend was ‘Hoop’.
 
lees meer »
 
Vuurtje brandend houden, verslag Vuurtje brandend houden, verslagVerslag “vuurtje brandend houden” na de dienst van 11 juni 2023
Van vele deelnemers hoorden we, dat ze het enorm fijn vonden om zo samen in gesprek te zijn.
 
lees meer »
 
De Parkdienst, een terugblik De Parkdienst, een terugblik
 


Afgelopen 18 juni 2023 vierden we de Parkdienst in het Burgemeester Berkhoutpark. Vanuit zowel de parochie als uit onze gemeente kwamen mensen naar het park om daar de eredienst te vieren. Even werd het nog spannend, want vlak voor aanvang begon het voor het eerst in 36 dagen te regenen! Hoe hard de regen ook nodig was, de timing was wat onwelkom. Gelukkig werd het vlak voor aanvang van de dienst droog.
 
lees meer »
 
Beleidsplan 2022 - 2026 Beleidsplan 2022 - 2026

In het Beleidsplan 2022-2026 kijken we vooruit naar de prioriteiten voor onze kerk in de komende jaren. Aan de hand van de kernwaarden zorgen, vieren en delen worden de doelen beschreven die we als Protestantse Gemeente Voorschoten willen bereiken, en de activiteiten die daarvoor nodig zijn. Het Beleidsplan is meer dan een document: we zijn en gaan actief aan de slag met de beschreven doelen en activiteiten.
 
Beleidsplan in beeld Beleidsplan in beeldU kunt hier kijken naar een filmpje over het beleidsplan van onze Protestantse Gemeente Voorschoten.
In dit plan staan de verschillende doelen, die we in de komende 4 jaar (2022-2026) willen behalen.
 
Plaatselijke regeling Protestantse Gemeente Voorschoten Plaatselijke regeling Protestantse Gemeente Voorschoten
U vindt hier de plaatselijke regeling t.b.v. het leven en werken van de Protestantse Gemeente Voorschoten (2014) met de toelichting op deze regeling.