Welkom Welkom

Welkom op het gedeelte voor de jeugd op deze website. Hier kun je alle informatie vinden over de activititeiten voor de jeugd in de PGV. We hebben bijvoorbeeld de Kindernevendienst, Rock Solid en de Provider als reguliere activiteiten. Er zijn door het jaar heen ook nog speciale activiteiten en daar over kun je hier ook informatie vinden.

De contactpersoon voor de jeugd en jongeren in de PGV is de jeugdouderling Hans den Braven. Hij is te bereiken via dit e-mailadres.

 
Sirkelslag Young Sirkelslag Young


Op vrijdagavond 1 februari hopen we met een groep jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar mee te doen aan het spel Sirkelslag. Via een livestream op internet zijn we die avond verbonden met de rechtstreekse uitzending van het spel Sirkelslag. Tegelijk met een heleboel andere groepen uit heel Nederland doen we dan mee aan het spel dat vol bijzondere opdrachten zit.
Dit jaar is het thema van het spel “ Een nieuw begin”  dit wordt gekoppeld aan het verhaal van Jozef. Omdat het een live programma is kunnen we nog niets zeggen over de opdrachten. Het wordt voor ons ook een complete verrassing maar vast staat is dat er veel samengewerkt moet worden. De ervaringen met vorige keren leert dat het echt een leuke uitdaging is om me te doen!

De Werf 18.45 samen eten  19.30 start het  spel

We hopen op een grote groep deelnemers! 

Jongeren kunnen zich aanmelden bij Mirjam Litjens  en of Mirjam Buter 

 
Jeugdagenda Jeugdagenda


1 dec:   decor voor kinderkerst schilderen (deel 1), 13:00 - 15:00 uur in de Kelder.
2 dec:   Providerdienst
9 dec:   Basiscatechese (10-12 jaar)
9 dec:   2de repetitie kinderkerstkoor, 11:30-13:00 uur
12 dec: Kerstkoekjes bakken (alle leeftijden), 15:30-17:00 uur in De Hoeksteen.
15 dec: decor voor kinderkerst schilderen (deel 2), 13:00 - 15:00 uur in de Kelder.
16 dec: 3de repetitie kinderkerstkoor, 11:30-13:00 uur
21 dec: LOZ: Gourmetten en gezamenlijk naar Amazing Kerst (vanaf brugklas)
23 dec: 4de repetitie kinderkerstkoor, 11:30-13:00 uur
24 dec: Kinderkerstfeest om 16:30 uur
6 jan:    Providerdienst
13 jan:  Basiscatechese (10-12 jaar)
1 feb:    Sirkelslag Young (11-16 jaar), de Werf, 18:45 uur starten met samen eten
3 feb:    Provider
3 feb:    na de dienst 'bloem-kaartjes' knutselen
8 feb:    20:00 uur "Wie is de Mol Spel"
10 feb:   Basiscatechese (10-12 jaar)
13 feb:   Ladekastjes schilderen in de kelder 13:30-15:00 uur, vanaf 7 jaar
15 feb:   Gezamenlijk naar het concert van Kinga Ban
3 mrt:    Provider

 
Basiscatechese september 2017- juli 2018 Basiscatechese september 2017- juli 2018

Ben jij tussen 10 en 12 jaar? Dan ben je van harte welkom bij de basiscatechese. Ongeveer een keer per maand (op de tweede zondag per maand) is er tijdens de kerkdienst basiscatechese. We gaan samen op zoek naar wat er in de bijbel staat, wie God is, wie Jezus is, en waarom er een kerk is. De basiscatechese is voor nieuwsgierige tieners die graag meer willen weten. Je bent altijd welkom, ook als je niet weet of je elke keer kan komen. 
 
De data en onderwerpen voor het najaar 2017 zijn: 
10 september: Wie is God?
8 oktober: Jezus
12 november: Bidden
10 december: Kerst
 
Data voor 2018:
14 januari
11 februari
11 maart
8 april
13 mei
10 juni
8 juli
 
Meer informatie: jeugdouderling Hans den Braven (e-mail of mobiel: 06 22419404). 

 
Sirkelslag Kids Sirkelslag Kids

De nieuwe editie van Sirkelslag Kids vindt plaats op vrijdagavond 16 november 2018. Vorig jaar hebben we meegedaan met een enthousiaste groep van 15 kinderen.
Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en wil jij ook dit jaar meedoen met dit leuke interactieve online spel? We spelen vanuit onze eigen kerk tegen jeugdgroepen in heel Nederland. Via Facebook en Instagram kunnen we in contact staan met andere groepen. Wij beginnen om 18:00 in de Werf met een gezamenlijke maaltijd. Het spel begint om 19:30.
Wil je je opgeven of heb je nog vragen? Dat kan via dit e-mailadres of via Mirjam Litjens, Brigitte Snoeker, Marieke Roest of Petra Marchand.

 
Provider Provider

Een keer in de maand op zondagochtend (10.00) is er Provider voor alle jongeren van 12 jaar en ouder. Jullie zijn dan van harte welkom in onze geweldige jeugdruimte, De Kelder (Kruispunt). Tijdens de Provider gaan we aan de hand van een Bijbels thema bekijken hoe dit in ons leven zit. Andere mensen helpen, gelukkig zijn, inspireren, vriendschap en wat we verder tegenkomen. De ene keer maken we een filmpje, de keer daarna gaan we discussieren en weer een andere keer maken we reclameborden en delen cashewnootjes uit voor het goede doel. Hoe dan ook, het is leuk en je bent van harte welkom!

Op de agenda bij jeugd staat wanneer de Provider is.

 
De Kindernevendienst De Kindernevendienst

Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd kindernevendienst.  Deze dienst wordt geleid door  een gezellige groep mensen die een programma aanbiedt voor twee groepen, voor kinderen van groep 1 t/m 4 en voor kinderen van groep 5 t/m 8. Na het gesprekje van de predikant met de kinderen gaan we naar onze eigen ruimte in de kerk. Het verhaal dat die week centraal staat in de kerkdienst wordt daar verteld aan de kinderen, er is een gesprekje aan de hand van enkele vragen en tot slot doen we ook nog een knutselopdracht en/of een spel.

Daarnaast werken we in de Adventstijd en de Veertigdagentijd met een project. Tijdens de diensten wordt dan iets zichtbaar  van waar de kinderen op dat moment mee bezig zijn. Dit kan een toneelstukje, een afbeelding en/of een lied zijn. Op kerstavond is er het ‘Kinderkerstviering’ waarin door de kinderen een toneelstuk wordt opgevoerd en chocolademelk wordt gedronken. Bij de Startzondag en bij de afsluiting van het seizoen is er na de dienst voor de kinderen iets leuks, zoals een speurtocht of spelletjes. Ook is er enkele keren per jaar op zondagmiddagen een kinderspeeldienst voor kinderen van 2 jaar tot een jaar of 9.

Speciale vermelding verdient tot slot Palmpasen, wanneer door de kinderen stokken worden versierd met snoepslingers, broodhaantjes en buxustakjes en we een kleine optocht lopen.

Na de dienst staat er voor de kinderen een glaasje limonade klaar naast de koffie, met een klein minizakje snoep. Omdat de kinderen graag willen bewegen en nu eenmaal niet graag lang stil zitten kunnen ze na de limonade en het snoepje even gaan spelen in de crècheruimte. Deze ruimte blijft daarvoor speciaal langer open en de kinderen kunnen spelen met de voetbaltafel, een gezelschapsspelletje doen of bijvoorbeeld een mandala kleuren. Het is wel de bedoeling dat er door de eigen ouders een oogje in het zeil gehouden wordt en en dat er even geholpen wordt met opruimen.

De Kindernevendienst stuurt een nieuwsbrief elke maand (ongeveer). Wilt u die ook ontvangen? Stuur dan een mailtje naar dit e-mailadres. U kunt ook mailen voor vragen over de Kindernevendienst.

 
Diaconaat en maatschappelijke betrokkenheid Diaconaat en maatschappelijke betrokkenheid

De wereld houdt niet op bij jezelf, maar de wereld begint pas als je om je heen kijkt. Er is veel ellende in de wereld. We leren dat God barmhartig is en dat Hij de nood ziet van de mensen. We willen de kinderen en jongeren niet alleen bewust maken van de noden van andere mensen, maar ook dat zij de handen zijn die de mensen helpen. Zij kunnen iets betekenen voor andere mensen door iets voor hen te doen in het klein of in het groot. Zo proberen we een diaconale houding te ontwikkelen waarbij woorden als barmhartigheid, rechtvaardigheid en rentmeesterschap centraal staan.