Welkom Welkom
Welkom op het gedeelte voor de jeugd op deze website. Hier kun je alle informatie vinden over de activiteiten voor de jeugd in de PGV. We hebben bijvoorbeeld de Kindernevendienst, en de Provider als reguliere activiteiten. Er zijn door het jaar heen ook nog speciale activiteiten en daar over kun je op deze site ook informatie vinden. 

De contactpersoon voor de jeugd en jongeren in de PGV is de Kerkelijk jeugdwerker Marianne Sonneveld - van Kammen (zie elders op deze pagina).
 
 
Gezinsmiddag, 19 juni 2022 Gezinsmiddag, 19 juni 2022Afgelopen zondag was het zover: de eerste gezinsmiddag, georganiseerd door Angelika & Marianne via de Gezinnen appgroep van de Gemeente.
 
lees meer »
 
Hunted HuntedBen jij wel eens achterna gezeten? Hoe was dat?
De tieners van JeS! Hebben dat kunnen ervaren met het spel Hunted. Twee teams hadden 60 minuten de tijd  om 6 spellen te spelen, die verstopt zaten in het dorp. Door spelletjes te spelen konden ze letters verdienen en een nieuwe hint krijgen voor het volgende spel.
Maar er zaten ook nog 3 hunters in het spel. Ze konden tussen de deelnemers tussen de spellen tikken. Elke keer als ze getikt werden moesten ze terug naar het start punt en kregen ze een strafpunt.
Er is deze avond een hoop gerend, gelachen en gepuzzeld.

Wil jij de volgende keer ook mee doen? Om de week komen we om 19:30 samen in het arendsnest.
Voor de zomer komen we nog 1 keer samen op 8 juli. Hopelijk zien we je dan!​​​​​​​
 
Nacht zonder dak Nacht zonder dakOp zaterdag 14 mei hebben wij, de jongeren van Provider, geslapen in een kartonnen doos om te ervaren hoe het is om dak- en thuis loos te zijn.
 
lees meer »
 
Paaschallenge 2022 Paaschallenge 2022Op Goede Vrijdag om 19.00 uur zijn kinderen en jongeren tussen de 10 en 16 jaar oud begonnen aan de Paas Challenge 2022.
lees meer »
 
Chocogroet Chocogroet

Volwassen mensen krijgen een bloemengroet (ter bemoediging, als teken van meeleven, ....) en de jeugd een chocogroet. Weet u iemand die dit wel kan gebruiken? Laat het ons dan weten! Het mag ook juist om iets leuks gaan. Als u iemand weet mail dan naar: Jeugdwerk@dorpskerkvoorschoten.nl

 
Kerkelijk jeugdwerker Kerkelijk jeugdwerkerMarianne Sonneveld - van Kammen.
Werkdagen: maandag, woensdag en vrijdag
Tel. 06 1585 8000, e-mail
Mocht je in de komende tijd leuke ideeën hebben voor het jeugdwerk? Of wil je gewoon gezellig even babbelen? Ik ben altijd bereikbaar via Whatsapp. Maar mailen of bellen kan natuurlijk ook.
Marianne stelt zichzelf voor (maart 2020):
 
lees meer »
 
De Kindernevendienst De Kindernevendienst
Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd kindernevendienst.  Deze dienst wordt geleid door  een gezellige groep mensen die een programma aanbiedt voor twee groepen, voor kinderen van groep 1 t/m 4 en voor kinderen van groep 5 t/m 8.
 
lees meer »
 
Activiteiten jeugd 6 t/m 12 jaar, 1ste helft 2022 Activiteiten jeugd 6 t/m 12 jaar, 1ste helft 2022

 
Gameavond 12 februari Gameavond 12 februari


 

Op zaterdag 13 februari hebben we een gezellige game-avond gehouden voor de jongeren. Helaas waren er door de Corona wat afmeldingen. Ondanks dat we met een klein groepje waren was het erg gezellig. De tafel was goed gevuld met chips en chocola. De Xbox had wat opstart problemen, maar dat was geen groot probleem. Dit gaf ons de tijd om even verstoppertje te spelen in een donkere kerkzaal of om een potje twister te spelen.

 
Woensdag 2 februari knutselen Woensdag 2 februari knutselen


 

Deze woensdag hebben we weer gezellig zitten knutselen. We zijn op dit moment bezig met de verhalen van jozef. Deze week ging het over dromen. Aan de hand van dit verhaal hebben we dromen-potjes gemaakt. In dit potje kan je mooie dromen bewaren, en ze geven ook nog eens licht in het donker.  Eerst hebben we de potjes versierd met glitters. Vervolgens hebben de potjes gevuld met watten en een lichtje. Nadat we klaar waren, zijn we naar het aller donkerste plekje van de kerk gegaan( de wc). Hier hebben we samen gekeken hoe de potjes lichtgaven in het donker. Wil je de volgende keer ook iets leuks knutselen? Kom dan naar de kliederkerk op 2 maart!

 
Folder SamenScholen Folder SamenScholen
Er zijn folders gemaakt met informatie over diverse activiteiten in het seizoen 2021/2022. Daarin zijn ook de jeugdactiviteiten opgenomen.
Deze folders zijn hier te downloaden:SamenScholen sep - dec 2021 en
SamenScholen feb - aug 2022
 
 
Basiscatechese, 10-12 jaar Basiscatechese, 10-12 jaar
Ben jij tussen 10 en 12 jaar? Dan ben je van harte welkom bij de basiscatechese. Ongeveer 1 a 2 keer per maand is er tijdens de kerkdienst basiscatechese. We gaan samen op zoek naar wat er in de bijbel staat, wie God is, wie Jezus is, en waarom er een kerk is. De basiscatechese is voor nieuwsgierige tieners die graag meer willen weten. Je bent altijd welkom, ook als je niet weet of je elke keer kan komen.
Meer informatie: jeugdwerker Marianne Sonneveld - van Kammen (e-mail). 

Datums:
 
lees meer »
 
Provider, 12+ Provider, 12+

Twee keer per maand is er om 10 uur Provider voor alle jongeren van 12 jaar en ouder. Jullie zijn dan van harte welkom in onze geweldige jeugdruimte. Tijdens de Provider gaan we aan de hand van een Bijbels thema bekijken hoe dit in ons leven zit. Andere mensen helpen, gelukkig zijn, inspireren, vriendschap en wat we verder tegenkomen. De ene keer maken we een filmpje, de keer daarna gaan we discussiëren en weer een andere keer doen we iets voor het goede doel. Hoe dan ook, het is leuk en je bent van harte welkom!
Datums:
 

lees meer »
 
Taizé jongerenreis 2022 Taizé jongerenreis 2022 
lees meer »
 
Diaconaat en maatschappelijke betrokkenheid Diaconaat en maatschappelijke betrokkenheid
De wereld houdt niet op bij jezelf, maar de wereld begint pas als je om je heen kijkt. Er is veel ellende in de wereld. We leren dat God barmhartig is en dat Hij de nood ziet van de mensen. We willen de kinderen en jongeren niet alleen bewust maken van de noden van andere mensen, maar ook dat zij de handen zijn die de mensen helpen. Zij kunnen iets betekenen voor andere mensen door iets voor hen te doen in het klein of in het groot. Zo proberen we een diaconale houding te ontwikkelen waarbij woorden als barmhartigheid, rechtvaardigheid en rentmeesterschap centraal staan.
 
Verslag jeugdwerk. Verslag jeugdwerk.
Hier kunt u het verslag van het jeugdwerk van afgelopen periode bekijken.