Welkom Welkom
Welkom op het gedeelte voor de jeugd op deze website. Hier kun je alle informatie vinden over de activiteiten voor de jeugd in de PGV. We hebben bijvoorbeeld de Kindernevendienst, en de Provider als reguliere activiteiten. Er zijn door het jaar heen ook nog speciale activiteiten en daar over kun je op deze site ook informatie vinden. 

Contactpersoon is de Jeugdouderling bereikbaar via jeugdwerk@dorpskerkvoorschoten.nl
 
Crèche, kinderen 0-4 jaar Crèche, kinderen 0-4 jaar


Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst voor alle kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar oppas beschikbaar. De kinderen kunnen in de Oase spelen met leeftijdsgenootjes. Aan het einde van de dienst, bij de zegen,  komen ze de kerk in. Er zijn altijd 2 vrijwilligers aanwezig: één of twee volwassenen (meestal een ouder of grootouder) en een jongere. Alle vrijwilligers komen uit onze gemeente. 

 
De Kindernevendienst De Kindernevendienst
Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd kindernevendienst.  Deze dienst wordt geleid door  een gezellige groep mensen die een programma aanbiedt voor twee groepen, voor kinderen van groep 1 t/m 4 en voor kinderen van groep 5 t/m 8.
 
lees meer »
 
Basiscatechese (treasure hunting), 10-12 jaar Basiscatechese (treasure hunting), 10-12 jaar

Ben jij tussen 10 en 12 jaar? Dan ben je van harte welkom bij de basiscatechese. Om de week is er tijdens de zondagmorgen dienst basiscatechese. We gaan samen op zoek naar wat er in de bijbel staat, wie God is, wie Jezus is, en waarom er een kerk is. De basiscatechese is voor nieuwsgierige tieners die graag meer willen weten. Je bent altijd welkom, ook als je niet weet of je elke keer kan komen.

1x per twee weken is er Basiscatechisatie m.u.v. de schoolvakanties:
7 mei, 4 juni, 18 juni en 2 juli.

 
Activiteiten jeugd 6 t/m 12 jaar, 1ste helft 2023 Activiteiten jeugd 6 t/m 12 jaar, 1ste helft 2023


 
 
Provider, 12+ Provider, 12+

Twee keer per maand is er om 10 uur Provider voor alle jongeren van 12 jaar en ouder. Jullie zijn dan van harte welkom in onze geweldige jeugdruimte. Tijdens de Provider gaan we aan de hand van een Bijbels thema bekijken hoe dit in ons leven zit. Andere mensen helpen, gelukkig zijn, inspireren, vriendschap en wat we verder tegenkomen. De ene keer maken we een filmpje, de keer daarna gaan we discussiëren en weer een andere keer doen we iets voor het goede doel. Hoe dan ook, het is leuk en je bent van harte welkom!
Datums in de 1ste helft van 2023:

8 januari 
22 januari
5 februari 
19 februari
5 maart 
19 maart 
2 april 
16 april 
14 mei 
28 mei 
11 juni 
25 juni
9 juli

 
JeS! JeS!


Ben je tussen de 11 en de 14 jaar? Heb jij op vrijdagavond vaak niks te doen? Dan hebben we iets heel leuks voor jou. Om de week is er op vrijdag  JeS! (Jong en Samen).
Een gezellig avond, waar we elke keer weer wat anders doen. De ene week een leuk spel en de andere keer gewoon lekker een film kijken. JeS! Is een groep waar iedereen welkom is. Dus neem vooral je vriendjes & vriendinnetjes mee.
We beginnen om 19:30 en zijn rond 21:00 klaar.
Hopelijk zien we je dan!
Datums in de 1ste helft van 2023:

13 januari

27 januari
10 februari
24 februari
10 maart
24 maart
7 april
21 april
19 mei
2 juni
16 juni
30 juni
 

 
Diaconaat en maatschappelijke betrokkenheid Diaconaat en maatschappelijke betrokkenheid
De wereld houdt niet op bij jezelf, maar de wereld begint pas als je om je heen kijkt. Er is veel ellende in de wereld. We leren dat God barmhartig is en dat Hij de nood ziet van de mensen. We willen de kinderen en jongeren niet alleen bewust maken van de noden van andere mensen, maar ook dat zij de handen zijn die de mensen helpen. Zij kunnen iets betekenen voor andere mensen door iets voor hen te doen in het klein of in het groot. Zo proberen we een diaconale houding te ontwikkelen waarbij woorden als barmhartigheid, rechtvaardigheid en rentmeesterschap centraal staan.
 
Chocogroet Chocogroet

Volwassen mensen krijgen een bloemengroet (ter bemoediging, als teken van meeleven, ....) en de jeugd een chocogroet. Weet u iemand die dit wel kan gebruiken? Laat het ons dan weten! Het mag ook juist om iets leuks gaan. Als u iemand weet mail dan naar: Jeugdwerk@dorpskerkvoorschoten.nl

 
Actie voor Vluchtelingen in Griekenland Actie voor Vluchtelingen in Griekenland
Een nacht in de kerk voor Vluchtelingen in GriekenlandOp zaterdagavond 17 december was er na een gezellige maaltijd een gevarieerd programma in de kerk met onder andere brieven schrijven voor Amnesty, een ligconcert, silent disco, het spel weerwolven, bingo en natuurlijk ontbrak het kampvuur op het kerkplein niet. Om deel te nemen aan de activiteiten werd een bedrag gevraagd voor het goede doel. Na het programma bleef symbolisch een groep slapen in tenten in de kerk. Er komt nog steeds geld binnen; via de QR code kan ook een donatie gedaan worden. De diaconie van de kerk heeft beloofd het bedrag te verdubbelen! Dit allemaal om aandacht te vragen voor de schrijnende situaties van vluchtelingenkinderen in Griekenland.
 
Ontdekkerk, 11 september Ontdekkerk, 11 september
De tweede editie van de ontdekkerk vond plaats tijdens het weekend van Voorschoten, op 11 september. Door het lekkere weer konden veel activiteiten buiten plaatsvinden. Mensen op weg naar de oldtimer-expositie passeerden het kerkplein en zo bleven veel gezinnen hangen om deel te nemen aan allerhande activiteiten zoals een waterrace, knutselen, het kleuren van vlaggetjes, het blind proeven van drankjes en het spelen van spelletjes. De activiteiten stonden in het thema van het teken ‘Feest’. Het wonder van Jezus die tijdens de bruiloft te Kana water in wijn veranderde stond centraal tijdens deze editie. Bij de afsluitende viering in de kerk kreeg een ieder de gelegenheid een kaarsje aan te steken en te delen voor wie of wat ze wilden bidden. De ontdekkerk was zo een waar feest, waar de prachtige vlaggenlijn en de afsluitende borrel eveneens aan bijdroegen.  
 

lees meer »
 
Taizé jongerenreis 2022 Taizé jongerenreis 2022

Taizé-reis door de ogen van een jongere.

 

lees meer »
 
Hunted HuntedBen jij wel eens achterna gezeten? Hoe was dat?
De tieners van JeS! Hebben dat kunnen ervaren met het spel Hunted. Twee teams hadden 60 minuten de tijd  om 6 spellen te spelen, die verstopt zaten in het dorp. Door spelletjes te spelen konden ze letters verdienen en een nieuwe hint krijgen voor het volgende spel.
Maar er zaten ook nog 3 hunters in het spel. Ze konden tussen de deelnemers tussen de spellen tikken. Elke keer als ze getikt werden moesten ze terug naar het start punt en kregen ze een strafpunt.
Er is deze avond een hoop gerend, gelachen en gepuzzeld.

Wil jij de volgende keer ook mee doen? Om de week komen we om 19:30 samen in het arendsnest.