donderdag 1 oktober 2020

Christelijke meditatie

Locatie: 
 het Pluspunt
Tijdstip: 
 19:30  - 20:30

Start christelijke meditatiebijeenkomsten in Het Pluspunt
 
In de christelijke meditatie stellen wij ons open voor de eenheid van gerechtigheid en liefde, zoals Jezus dat heeft voorgeleefd. Meditatie helpt ons, zonder dat wij precies weten hoe, om te groeien in die eenheid van gerechtigheid en liefde. Het is een manier van leven in geloof en in het vertrouwen, dat meditatie de wereld beter kan maken, omdat we onszelf niet meer op de eerste plaats zetten, maar Gods geest haar werk laten doen.
Het dagelijks mediteren doe je alleen, thuis, maar er bestaat ook een mogelijkheid om in een groep te mediteren. Het is een groep van mensen die op een diepere manier met hun geloof willen omgaan. Het is een oecumenische groep, iedereen is welkom. Als u zich aangesproken voelt om met ons de stilte op te zoeken, dan bent u van harte uitgenodigd.
De bijeenkomst is elke eerste donderdag van de maand, te beginnen op donderdag 1 oktober om 19.30 uur in het Pluspunt, wijk Noord Hofland, aan de Abraham van der Hulstlaan, wel steeds met het voorbehoud dat nieuwe coronamaatregelen geen roet in het eten gooien.
Er gelden bij de bijeenkomsten de coronaregels: blijf thuis bij verkoudheid, handen ontsmetten bij binnenkomst, 1,5 meter afstand, gescheiden ingang en uitgang.
Voor elke deelnemer is er een afzonderlijk aansteekkaarsje om lichtjes aan te steken.
Bij het afsluitende Onze Vader gebed geven de deelnemers elkaar niet de hand, maar legt elke deelnemer zijn hand op zijn hart.
In de ruimte zijn klapramen geopend.
Voorafgaand aan de bijeenkomst is alles schoongemaakt en na afloop wordt alles schoongemaakt, incl toiletten.
Neem desgewenst een eigen waterflesje mee.
Opgave tevoren is vereist. Opgave bij Léon Cornelissen (071-5618259, er is een voicemail), uiterlijk drie uur vóór de bijeenkomst. Er is een maximum van 10 beschikbare plaatsen.
 
Nadere gegevens over de christelijke meditatie kunt u vinden op www.wccm.nl. Wij maken deel uit van een wereldgebeuren, en een landelijke organisatie. Ook kunt u bellen naar Bep van der Zijden, telefoon 071-5615354 of mailen: bep.zijden@gmail.com.
 

terug