Collecteren met de Appostel app Collecteren met de Appostel app
Een moderne manier van collecteren: de Appostel App

Sinds de Covid-19 beperkingen wordt wekelijks nog maar één van de twee collecten uit het jaarrooster bij u aanbevolen. Het overmaken van een gift voor een collectedoel naar de bankrekening van de diaconie vereist namelijk nogal wat handelingen, én voor iedere overboeking berekent de bank transactiekosten. Nu is daar een oplossing voor.

Onze PGV/diaconie hebben bankrekeningen bij de Stichting Kerkelijk beheer (SKG). SKG heeft een “App” ontwikkeld voor als u over een smartphone of tablet beschikt en een “webshop” voor als u die niet hebt, maar wel internet.

De Appostel app is gratis te downloaden uit de App Store of de Google Play Store (Android). Het gebruik van deze App is erg eenvoudig en kerkenraadsleden hebben er de afgelopen tijd al mee geoefend. De App is gekoppeld aan “IDeal”, waarmee u rechtstreeks een gift aan een collectedoel kunt doen óf, nog gemakkelijker, een tegoed voor giften aan kunt kopen. Vanuit dat tegoed kunt u dan wekelijks met enkele klikken in de App geld overmaken aan de collectedoelen van de betreffende week. Net zoals u ook collectebonnen aan kunt schaffen om die (vroeger en hopelijk in de nabije toekomst) in de collectezak te doen. Met de App is het hele gedoe van geld overmaken en collectebonnen bezorgen niet nodig, dat gebeurt dan digitaal. Overigens blijven de collectebonnen gewoon bestaan, want niet iedereen beschikt over een smartphone en internet.

Instructies hoe de App en de webshop te vinden en te gebruiken vindt u hier op onze website, onder het hoofdje Collectepagina. Bij vragen kunt u terecht bij Wim Faber (penningm.diaconie@dorpskerkvoorschoten.nl) en  Hans Kranendonk (voorz.diaconie@dorpskerkvoorschoten.nl).
 
terug