De Ontdekkerk, 8 mei De Ontdekkerk, 8 mei
Marianne Sonneveld, initiatiefnemer en pastoraal jeugdwerker zegt hierover: “veel mensen hebben vanuit hun opvoeding nog wel iets met het geloof maar vinden de stap naar de reguliere kerkdienst wel erg groot, de Ontdekkerk is een leuke manier om kennis te maken met het geloof en de kerk. Tijdens de Ontdekkerk loop je zelf, alleen of met vrienden of gezin, langs verschillende posten in de kerk. Bij elk van die posten is er iets te doen, dat kan zijn een hindernisbaan, iets creatiefs, een spel of een vraag om met elkaar over na te denken. Bij elke activiteit staat een stukje uit een Bijbelverhaal centraal. Door middel van zo’n activiteit duik je in het Bijbelverhaal en krijg je een bepaald perspectief mee.”

Waar komt het idee vandaan?
Het idee is overgewaaid vanuit Engeland, daar heette het ‘Messy Church’ wat in het Nederlands vertaald wordt als kliederkerk. Omdat bij ons de woensdagmiddag knutselactiviteit met de kinderen al Kliederkerk heet, noemen we het de Ontdekkerk. We vinden dat eigenlijk ook een goed passende naam omdat je daadwerkelijk op ontdekkingstocht gaat. Dat is toch net weer een beetje anders dan kliederen!

Dus iedereen is welkom?
Ja hoor, het is echt een activiteit voor iedereen. Ook qua opzet is het heel open. De kerk gaat om 15:30 open en dan kun je op jouw moment komen. Je krijgt een korte instructie en bent vrij om te gaan en staan waar je maar wilt. Kom dus gerust een kijkje nemen. Tegen 17:00 houden we een korte viering om het af te sluiten, op dat moment komen alle posten bij elkaar en geef ik iedereen nog een mooie boodschap mee. Voor iedereen die dan geen zin meer heeft om thuis te koken en dol is op pannenkoeken, staat een grote stapel klaar! De eerste Ontdekkerk is op 8 mei!

En hoezo over bevrijding?
Het thema is in die week actueel en door middel van het Bijbelverhaal krijg je nog beter zicht op wat bevrijding betekent. Destijds voor het volk Israël, 75 jaar geleden voor ons land, vandaag de dag voor Oekraïne, en voor jezelf en je naasten als individuen!
 
terug