WELKOM WELKOM

Website is in ontwikkeling; kan fouten bevatten!!!

Zie voor de juiste website van de Protestante Gemeente Voorschoten:
https://www.pgvoorschoten.nl/

 

lees meer »
 
Kirchentag Dortmund 2019 Kirchentag Dortmund 2019

Van 19 tot 23 juni 2019 wordt in Dortmund in Duitsland de Kirchentag gehouden. Op zaterdag 22 juni zal de cantorij o.l.v. Maria Rosenmöller samen met ds. Freek Bakker een soort kerkdienst houden. Dat heeft ertoe geleid dat 27 mensen uit onze gemeente naar de Kirchentag gaan, in ieder geval naar de zaterdag. De meesten gaan één dag, doen mee en proeven de sfeer, enkelen gaan meerdere dagen.
Wil je dit ook meemaken, dan kan dat. Sterker nog, omdat de cantorij van onze gemeente een onderdeel verzorgt, is er een korting op de prijs van de toegangskaart. Maria Rosenmöller vindt het ook niet erg als je hiervoor tijdelijk de cantorij komt versterken. Maar dat hoeft niet. Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met Freek Bakker, mob. 06-13805668, e-mail: Let wel, op 1 april a.s. sluit de termijn van je aanmelden.

 
Soepavond/middag Soepavond/middagAansluitend bij ons jaarthema 'Delen' houden we diverse soepmaaltijden. Tijdens de maaltijd ontmoeten we elkaar en raken in gesprek.
Lees meer voor gespreksonderwerpen en de datums en geef je op bij de gespreksleider!

lees meer »
 
Veertigdagentijd Veertigdagentijd

Vastenmaaltijden, vespers en filmavonden.

De veertigdagentijd is een periode van nadenken over het leven dat je leidt. Tegelijk is het een tijd van voorbereiding op de Goede Week en Pasen, op de viering van het lijden en de opstanding van de Heer. We staan erbij stil dat in dat lijden Jezus ons leven deelde, onze pijn, ons verdriet, ons lijden. Het jaarthema van dit seizoen is namelijk: delen.
We bereiden ons voor door een zogenaamde vastenmaaltijd te houden en een vesperdienst en daarna een avond van bezinning, waarin we stilstaan bij dat delen. Met dat thema in ons achterhoofd kijken we naar een film en houden we daarover een nagesprek.


Eerstvolgende avond is 28 maart.

lees meer »
 
Muziekavond 31 maart, 19.00 uur, Kruispunt Muziekavond 31 maart, 19.00 uur, Kruispunt

De protestantse gemeente te Voorschoten organiseert zondag 31 maart een muziekavond. De band ELIM is gevraagd om de begeleiding van deze avond op zich te nemen. De liederen worden begeleid op gitaar, drums en keyboards. Als je van zingen houdt uit de ‘Opwekkingsbundel’ of ‘Hillsong’ dan wil je deze avond niet missen. Voor jong en oud aantrekkelijk. Locatie Kruispunt. Inloop is vanaf 18:30 uur, de avond begint om 19:00 uur. Neem gerust iemand mee!

lees meer »
 
Wensen voor begrafenis of crematie Wensen voor begrafenis of crematie

In het Pastoraal Beraad van maart 2019 is besloten het boekje ‘Voor later. Wensen voor begrafenis of crematie’ vrij te geven voor algemeen gebruik in onze gemeente.
Een paar stapels boekjes zijn neergelegd in de Werf en de Dorpskerk. Tevens is het boekje hier te bekijken en te downloaden. Meer informatie vindt u in het boekje zelf. En wanneer u hier een keer met iemand over wilt praten: de namen en telefoonnummers van de predikanten en ouderlingen staan op de achterkant van het boekje.

 
Anglicaanse St James Parish 40 jaar Anglicaanse St James Parish 40 jaar

Op 30 en 31 maart a.s. viert de anglicaanse St James Parish (= parochie) zijn 40-jarig jubileum.
rev. Ruan Crew

 
Gemeenteweekend 2019 van 20-22 september Gemeenteweekend 2019 van 20-22 september

Van 20-22 september is er weer een gezellig gemeenteweekend voor jong en oud.
Zie voor meer info op de Activiteitenpagina.