De Kindernevendienst De Kindernevendienst
Na het gesprekje van de predikant met de kinderen gaan we naar onze eigen ruimte in de kerk. Het verhaal dat die week centraal staat in de kerkdienst wordt daar verteld aan de kinderen, er is een gesprekje aan de hand van enkele vragen en tot slot doen we ook nog een knutselopdracht en/of een spel.

Daarnaast werken we in de Adventstijd en de Veertigdagentijd met een project. Tijdens de diensten wordt dan iets zichtbaar  van waar de kinderen op dat moment mee bezig zijn. Dit kan een toneelstukje, een afbeelding en/of een lied zijn. Op kerstavond is er het ‘Kinderkerstviering’ waarin door de kinderen een toneelstuk wordt opgevoerd en chocolademelk wordt gedronken. Bij de Startzondag en bij de afsluiting van het seizoen is er na de dienst voor de kinderen iets leuks, zoals een speurtocht of spelletjes. Ook is er enkele keren per jaar op zondagmiddagen een kinderspeeldienst voor kinderen van 2 jaar tot een jaar of 9.

Speciale vermelding verdient tot slot Palmpasen, wanneer door de kinderen stokken worden versierd met snoepslingers, broodhaantjes en buxustakjes en we een kleine optocht lopen.

Na de dienst staat er voor de kinderen een glaasje limonade klaar naast de koffie, met een klein minizakje snoep. Omdat de kinderen graag willen bewegen en nu eenmaal niet graag lang stil zitten kunnen ze na de limonade en het snoepje even gaan spelen in de crècheruimte. Deze ruimte blijft daarvoor speciaal langer open en de kinderen kunnen spelen met de voetbaltafel, een gezelschapsspelletje doen of bijvoorbeeld een mandala kleuren. Het is wel de bedoeling dat er door de eigen ouders een oogje in het zeil gehouden wordt en en dat er even geholpen wordt met opruimen.

Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op social media (Instagram).
terug