Groene kerk Groene kerk
Onze visie: “Zorg voor de Schepping is de taak van de kerk , Schepping is mens en dier. We willen ons laten inspireren door de Bijbel en trekken als diaconie de kar. We willen inspireren maar niet met de vinger wijzen.

Wat doen we ?
We kopen verantwoord in: we betrekken onze koffie en thee van de wereldwinkel. We maken gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en we scheiden ons afval. We beleggen niet bij ASN of Triodosbank maar wel verantwoord  dus duurzaam en groen. We hebben themadiensten met als thema groen, in juni de milieudienst en in oktober de dankdienst.
We proberen ons papierverbruik te verminderen en laten ons kerkblad drukken op FSC papier.
Ons Eetcafé en de “Koken met kinderengroep” zorgen voor maaltijden met zoveel mogelijk biologische en lokale producten. De porties vlees houden wij bewust klein.
In de winter zetten wij de verwarming twee graden lager en laten ons verwarmen door de preek.

Waar zijn wij mee bezig?
In nauwe samenwerking met de kerkrentmeesters is er een groep Duurzaam opgericht om te komen tot verantwoord energieverbruik. Een eerste gevolg daarvan is de offerte voor zonnepanelen op ons bijgebouw ‘t Voorhuys. De offerte is geaccepteerd en sinds 4 maart liggen er 26 zonnepanelen op het dak van ’t Voorhuys.
Ons motto is nu het bordje Groene Kerk op de muur en niet op onze lauweren blijven rusten maar op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen.

Commissie Groene Kerk
 
terug