Herdenking 4 mei Dorpskerk Herdenking 4 mei Dorpskerk
Bij de kerkdienst is ds. Freek Bakker voorganger en de muzikale medewerking wordt verleend door Henk Walvaart (orgel) en Emiel de Jong (fluit).
Schriftlezing: 1 Johannes 1:1-9.
Midden in een wereld waarin verschillende oorlogen woeden, die steeds meer mensen hun leven kost, komen wij bij elkaar om stil te worden en na te denken over waar het in het leven om draait. We luisteren naar een oude brief die spreekt over licht zonder een spoor van duisternis. Kan dat? En wat betekent dat voor ons vandaag. Ondertussen zal er fluitmuziek klinken. Iedereen is welkom.

De korte film 'Dorp in Oorlogstijd' is in 2020 gemaakt door Museum Voorschoten. Kinderen van 11 jaar interviewen ouderen, die in de oorlog deze leeftijd hadden. 

Tijdens het concert draag Nieske Vergunst een aantal brieven voor uit het boek 'Oorlogsbrieven, een familie in de hongerwinter', dat zij met Lisanne Mathijssen heeft geschreven. Het zijn vooral brieven van haar grootvader Loek Spaanderman. Hij stuurde deze in 1944 en 1945 naar familieleden in het land. Het dagelijks leven met kou, honger en wanhoop wordt erin beschreven.
De teksten worden afgewisseld met muziek:

Beethoven- Egmont Ouverture
Ravel-Pavane pour une infante defunte
Dvorak-New world symphony, largo
Elgar-Nimrod Enigma Variations
Butterworth- The Banks of Green Willow.

Dirigent is Aikaterini Sampakou.
 
terug