Welkom Welkom
Welkom op het gedeelte voor de jeugd op deze website. Hier kun je alle informatie vinden over de activititeiten voor de jeugd in de PGV. We hebben bijvoorbeeld de Kindernevendienst, Rock Solid en de Provider als reguliere activiteiten. Er zijn door het jaar heen ook nog speciale activiteiten en daar over kun je hier ook informatie vinden.

De contactpersoon voor de jeugd en jongeren in de PGV is de jeugdouderling Hans den Braven. Hij is te bereiken via dit e-mailadres.
 
Folder SamenScholen Folder SamenScholen
Voor de jeugd is er een aparte folder gemaakt met informatie over diverse activiteiten in de tweede helft van 2019.
Deze folder is hier te downloaden:SamenScholen jeugd sep - dec 2019
 
Basiscatechese september 2019- juli 2020 Basiscatechese september 2019- juli 2020
Ben jij tussen 10 en 12 jaar? Dan ben je van harte welkom bij de basiscatechese. Ongeveer een keer per maand (op de tweede zondag per maand) is er tijdens de kerkdienst basiscatechese. We gaan samen op zoek naar wat er in de bijbel staat, wie God is, wie Jezus is, en waarom er een kerk is. De basiscatechese is voor nieuwsgierige tieners die graag meer willen weten. Je bent altijd welkom, ook als je niet weet of je elke keer kan komen. 
 
Voor data en onderwerpen zie Jeugdagenda.
 
Meer informatie: jeugdouderling Hans den Braven (e-mail of mobiel: 06 22419404). 
 
Provider Provider

Een keer in de maand op zondagochtend (10.00) is er Provider voor alle jongeren van 12 jaar en ouder. Jullie zijn dan van harte welkom in onze geweldige jeugdruimte, De Kelder (Kruispunt). Tijdens de Provider gaan we aan de hand van een Bijbels thema bekijken hoe dit in ons leven zit. Andere mensen helpen, gelukkig zijn, inspireren, vriendschap en wat we verder tegenkomen. De ene keer maken we een filmpje, de keer daarna gaan we discussieren en weer een andere keer maken we reclameborden en delen cashewnootjes uit voor het goede doel. Hoe dan ook, het is leuk en je bent van harte welkom!

Op de agenda bij jeugd staat wanneer de Provider is.

 
De Kindernevendienst De Kindernevendienst
Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd kindernevendienst.  Deze dienst wordt geleid door  een gezellige groep mensen die een programma aanbiedt voor twee groepen, voor kinderen van groep 1 t/m 4 en voor kinderen van groep 5 t/m 8. Na het gesprekje van de predikant met de kinderen gaan we naar onze eigen ruimte in de kerk. Het verhaal dat die week centraal staat in de kerkdienst wordt daar verteld aan de kinderen, er is een gesprekje aan de hand van enkele vragen en tot slot doen we ook nog een knutselopdracht en/of een spel.

Daarnaast werken we in de Adventstijd en de Veertigdagentijd met een project. Tijdens de diensten wordt dan iets zichtbaar  van waar de kinderen op dat moment mee bezig zijn. Dit kan een toneelstukje, een afbeelding en/of een lied zijn. Op kerstavond is er het ‘Kinderkerstviering’ waarin door de kinderen een toneelstuk wordt opgevoerd en chocolademelk wordt gedronken. Bij de Startzondag en bij de afsluiting van het seizoen is er na de dienst voor de kinderen iets leuks, zoals een speurtocht of spelletjes. Ook is er enkele keren per jaar op zondagmiddagen een kinderspeeldienst voor kinderen van 2 jaar tot een jaar of 9.

Speciale vermelding verdient tot slot Palmpasen, wanneer door de kinderen stokken worden versierd met snoepslingers, broodhaantjes en buxustakjes en we een kleine optocht lopen.

Na de dienst staat er voor de kinderen een glaasje limonade klaar naast de koffie, met een klein minizakje snoep. Omdat de kinderen graag willen bewegen en nu eenmaal niet graag lang stil zitten kunnen ze na de limonade en het snoepje even gaan spelen in de crècheruimte. Deze ruimte blijft daarvoor speciaal langer open en de kinderen kunnen spelen met de voetbaltafel, een gezelschapsspelletje doen of bijvoorbeeld een mandala kleuren. Het is wel de bedoeling dat er door de eigen ouders een oogje in het zeil gehouden wordt en en dat er even geholpen wordt met opruimen.

De Kindernevendienst stuurt een nieuwsbrief elke maand (ongeveer). Wilt u die ook ontvangen? Stuur dan een mailtje naar dit e-mailadres. U kunt ook mailen voor vragen over de Kindernevendienst.
 
Diaconaat en maatschappelijke betrokkenheid Diaconaat en maatschappelijke betrokkenheid
De wereld houdt niet op bij jezelf, maar de wereld begint pas als je om je heen kijkt. Er is veel ellende in de wereld. We leren dat God barmhartig is en dat Hij de nood ziet van de mensen. We willen de kinderen en jongeren niet alleen bewust maken van de noden van andere mensen, maar ook dat zij de handen zijn die de mensen helpen. Zij kunnen iets betekenen voor andere mensen door iets voor hen te doen in het klein of in het groot. Zo proberen we een diaconale houding te ontwikkelen waarbij woorden als barmhartigheid, rechtvaardigheid en rentmeesterschap centraal staan.