Kerkelijk jeugdwerker Kerkelijk jeugdwerker
Naam: Marianne Sonneveld v Kammen
Leeftijd: 26
Sinds eind februari woon ik samen met mijn man Tim in Bodegraven.

Wat heb je gestudeerd?
Ik heb hbo-theologie gestudeerd aan de hogeschool Windesheim in Zwolle.

Wat is je lievelingskleur
Dat is een lastige vraag. Ik denk okergeel. Ik weet het heel specifiek. Maar als ik in mijn kledingkast kijk zie ik drie kleuren: Okergeel, Bordeauxrood en donkerblauw. Je zult me dan ook vaak in deze kleuren zien lopen. Daarnaast wordt ik erg vrolijk van felle kleuren, vooral in de winter.

Wat doe je het liefst in je vrijetijd?
Ik hou van reizen. Het liefst ben ik in een lekker warm land. Maar helaas kost reizen geld. Dus moet ik er soms hard voor werken. Nieuw Zeeland staat dan ook hoog op mijn lijstje van landen die ik gezien wil hebben.
Naast reizen hou ik ook van koken en lekker eten. Soms sta ik de hele middag in de keuken en sloof ik me goed uit voor mijn man. Die is altijd erg blij als ik kook. (Hij kan niet zo goed koken.)

Wat is nog meer leuk om over jou te weten?
Ik ben gek op spelletjes. Alle soorten en maten. Ik win vaak. Dus durf jij mij uit te dagen voor een spelletje?
Ik kan soms heel druk en enthousiast zijn. Dit is vaak omdat ik iets heel leuk vind. Maar ik ben daardoor soms ook wel een beetje chaotisch. Spreek me hier gerust op aan. Dat helpt mij alleen maar meer.

Wat houdt je werk in?
Ja, dat is een goede vraag. De komende tijd zal vooral in het teken staan van overdragen. Na april zal ik het werk over nemen van Mirjam en Andre. Zij hebben de afgelopen tijd hard gewerkt. De komende periode ga ik kijken en meedraaien met hun programma. Na april zal ik na een goede overdracht de taken van hen overnemen.
En ben ik nodig daar waar het kan. Soms kan het ook lastig zijn om leuke en serieuze activiteiten te verzinnen. Ik help de leiding hier dan ook mee. Want mijn motto is dan ook: Serieuze dingen zijn niet saai!

Waarom wil je dit werk doen?
Het zou mooi zijn als de jongeren zich gehoord voelen in de kerk, zij zijn de nieuwe generatie kerkgangers. Ik vind het mooi om jongeren iets bij te brengen over het geloof. Maar ook de jongeren laten zien dat kerk niet alleen saai zondag ochtend in de kerkbanken is. Maar dat je ook veel lol kunt hebben. En dat het je ook een hoop gezelligheid, vriendschappen, herkenning en steun kan geven. Geloof is namelijk veel groter dan alleen de kerk, het is iets moois om samen te delen met elkaar. Ik zou het mooi vinden om de jeugd dit stukje van het geloof te laten zien en laten beleven. En ervoor te zorgen dat de jeugd ook een plek in de kerk krijgt die ze verdient. Want ook zij kunnen de volwassenen een hoop leren over het geloof. Ze kunnen je vaak op de simpele dingen wijzen in het leven en het geloof.

Hoe kunnen we je bereiken als we je nodig hebben?
Mocht je in de komende tijd leuke ideeën hebben voor het jeugdwerk? Of wil je gewoon gezellig even babbelen? Ik ben altijd bereikbaar via Whatsapp. Maar mailen of bellen kan natuurlijk ook.

Contact gegevens:
Marianne Sonneveld v Kammen
06 1585 8000
e-mail: jeugdwerk@dorpskerkvoorschoten.nl
 
terug