Marijke Jager Burggraaff Marijke Jager Burggraaff
In april 2023 is een nieuwe tentoonstelling geopend in de Dorpskerk van Voorschoten. Deze keer hangen er mantels en kleden in de kerkzaal. Ze zijn gemaakt door Marijke Jager Burggraaff uit Heerenveen. Deze kunstenares geboren in 1948 beeldt in haar werk Bijbelse verhalen en symbolen uit. Ze hebben daarom met het geloof te maken, met ‘haar geloof’, schrijft Marijke.
In de kerk hangen vijf mantels, het pronkgewaad van Jozef, de mantel van Ruth, de mantel van Maria, de mantel van Elia. Verder hangen er ook prachtige kleden. Eén daarvan heet ‘Vrijheid’. Het is een rood kleed met aan de onderkant prikkeldraad, het prikkeldraad van de vernietigingskampen. Maar in het rood zien een gele halve cirkel. Als je goed kijkt, zie je een druppel in het rood. Een druppel bloed? Of de opkomende nieuwe maan als een teken van een andere tijd rood gekleurd door de liefde?
De mantels en de kleden zijn te zien na de diensten in deze kerk of op momenten dat de kerk open is, namelijk op vrijdag van 10.30 tot 14.30 uur en op zaterdag van 12 tot 15.30 uur.

 
terug