WELKOM WELKOM

   

Hartelijk welkom op onze website. De protestantse gemeente Voorschoten is een gemeenschap van mensen die zich willen laten inspireren door geloof in de Ene die ons samenbrengt. Hoe wij dit vorm geven leest u in “Over ons”. 
We nodigen u van harte uit mee te doen met onze activiteiten of een kerkdienst bij te wonen.
 
MeezingKerst, 20 december MeezingKerst, 20 december


Op vrijdag 20 december a.s. wordt de jaarlijkse MeezingKerst georganiseerd in het Kruispunt te Voorschoten, aanvang 20.00 uur. Kom meezingen met sfeervolle, bekende, oude én nieuwe Kerstliedjes. Je bent van harte uitgenodigd om te komen, samen met je hele familie. Naast het zingen van Kerstliedjes zal Bert Boter een bijzonder Kerstverhaal vertellen. In de pauze is er voor iedereen een heerlijk glas Glühwein met of zonder alcohol.
 
Familie Kerstfeest, 24 december Familie Kerstfeest, 24 december

 
Adventskalender Adventskalender


De grote adventskalender op de ramen van de Voorhof.
 
Extra deurcollecte, 8 december, noodhulp Afrika Extra deurcollecte, 8 december, noodhulp Afrika

De gevolgen van klimaatverandering zijn nu al zichtbaar in grote delen van Afrika, in Zuid-Soedan, Kameroen en Nigeria.  Soms is het te droog, maar nu zijn delen van landen in sub-Sahara Afrika ernstig getroffen door overstromingen. Vanwege de aanhoudende zware regenval riep de regering van Zuid-Soedan de noodtoestand uit. De overstromingen hebben al meer dan 900.000 mensen getroffen en 420.000 mensen hebben onmiddellijk noodhulp nodig.
 
lees meer »
 
Lunchgesprek, 4 december Lunchgesprek, 4 decemberOp 4 december van 12.00 – 13.30 uur is er weer een LUNCHGESPREK in de Werf (Schoolstraat 2). Gezellig samen lunchen met een kop soep en een broodje. Maar ook: in gesprek komen met elkaar aan de hand van een paar vragen rond een bepaald (actueel) onderwerp. Deze keer gaat het om het thema ‘Wat is jou heilig?’.
 
lees meer »
 
Orange the world Orange the world


Op 1 december 2019 tonen kerkgangers hun steun aan de internationale campagne van de Verenigde Naties  ‘Orange the World, Stop Violence against women’.
 
lees meer »
 
Verbouwing Dorpskerk Verbouwing Dorpskerk


Hier vindt u foto's gemaakt van de verbouwing van de Dorpskerk vanaf het begin in mei 2019, inclusief toelichtende teksten.
Deze mooie reportage is gemaakt door Karel de Vries en Willem van Delft.
Met enige regelmaat worden er nieuwe foto's toegevoegd, dus neem zo nu en dan een kijkje.
 
Spiritueel Café, 1 december Spiritueel Café, 1 december
Zondag 1 december “Het Kruispunt” aanvang 15:30 uur. Zaal open vanaf 15:00 uur.
“Waar ben je nu?” – over de dood van onze  dierbaren.Spreker : Wim Jansen Theoloog, schrijver en dichter.

 
lees meer »
 
Resultaat Actie Schoenmaatjes Resultaat Actie Schoenmaatjes

         

Weer mooi resultaat actie Schoenmaatjes

De actie Schoenmaatjes van Actie4Kids heeft in Voorschoten dit jaar 282 gevulde en prachtig versierde dozen opgeleverd, naast heel veel losse spullen en ook financiële giften. Iedereen ontzettend bedankt voor de bijdrage, vooral namens de ontvangende kinderen!
 
lees meer »