Welkom Welkom
Welkom op het gedeelte voor de jeugd op deze website. Hier kun je alle informatie vinden over de activiteiten voor de jeugd in de PGV. We hebben bijvoorbeeld de Kindernevendienst, en de Provider als reguliere activiteiten. Er zijn door het jaar heen ook nog speciale activiteiten en daar over kun je op deze site ook informatie vinden. 

Contactpersoon is de Jeugdouderling bereikbaar via jeugdwerk@dorpskerkvoorschoten.nl
 
Jeugdwerker JeugdwerkerMijn naam is Barbara Wiesmeijer. De jeugd heeft mijn hart en ook het werk met hen in de kerk. Hen vertellen over hun liefdevolle Vader die er voor hen is, is het mooiste aan dat werk. Ik ga graag het gesprek aan over het jeugdwerk in de gemeente en ben bereikbaar via barbara.wiesmeijer@dorpskerkvoorschoten.nl of op 06-10050070.
 
lees meer »
 
Crèche, kinderen 0-4 jaar Crèche, kinderen 0-4 jaar


Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst voor alle kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar oppas beschikbaar. De kinderen kunnen in de Oase spelen met leeftijdsgenootjes. Aan het einde van de dienst, bij de zegen,  komen ze de kerk in. Er zijn altijd 2 vrijwilligers aanwezig: één of twee volwassenen (meestal een ouder of grootouder) en een jongere. Alle vrijwilligers komen uit onze gemeente. 

 
De Kindernevendienst De Kindernevendienst
Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd kindernevendienst.  Deze dienst wordt geleid door  een gezellige groep mensen.
De kinderen van 10-12 jaar mogen 1x per twee weken naar Basiscatechese in plaats van naar de Kindernevendienst.
 
lees meer »
 
Basiscatechese (treasure hunting), 10-12 jaar Basiscatechese (treasure hunting), 10-12 jaar

Ben jij tussen 10 en 12 jaar? Dan ben je van harte welkom bij de basiscatechese. We gaan samen op zoek naar wat er in de bijbel staat, wie God is, wie Jezus is, waarom er een kerk is en nog veel meer vragen. De basiscatechese is voor nieuwsgierige tieners die graag meer willen weten. Je bent altijd welkom, ook als je niet weet of je elke keer kan komen.   

Data: 14 en 28 januari, 11 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april, 19 mei, 2 en 16 en 30 juni.  
Tijd: 10 uur, tijdens de kerkdienst. 
Plaats: Het Arendsnest (in de toren van de Dorpskerk)   

 
Activiteiten jeugd 6 t/m 12 jaar Activiteiten jeugd 6 t/m 12 jaar
Elke woensdag is er wel wat leuks te doen in de Dorpskerk. De ene middag gaan we knutselen de andere middag kijken we gezellig een film of koken we voor elkaar of een groep oudere mensen. Je ben van harte welkom om mee te doen. Elke woensdag is het weer een klein feestje.   
Kom jij er ook bij?! Neem gerust ook je vriendjes en vriendinnetjes mee. Heb je er ook zo’n zin in? Dan zien we je graag op 1 van de woensdagen.   

 
Provider, 12+ Provider, 12+

Om de 2 weken is er om 10 uur Provider voor alle jongeren van 12 jaar en ouder. Jullie zijn dan van harte welkom in onze geweldige jeugdruimte In de Dorpskerk, Het Arendsnest. Tijdens de Provider gaan we aan de hand van een Bijbels thema bekijken hoe dit in ons leven zit. Andere mensen helpen, gelukkig zijn, inspireren, vriendschap en wat we verder tegenkomen. De ene keer maken we een filmpje, de keer daarna gaan we discussiëren en weer een andere keer doen we iets voor het goede doel. Hoe dan ook, het is leuk en je bent van harte welkom!   

Data: 21 januari, 4 en 18 februari, 3, 17 en 31 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei en 9 en 23 juni. 
Tijd: 10 uur.   
Plaats: Het Arendsnest (in de toren van de Dorpskerk)  
 

 
JeS!, 11-14 jaar JeS!, 11-14 jaar

 

Ben je tussen de 11 en de 14 jaar? Heb jij op vrijdagavond vaak niks te doen? Dan hebben we iets heel leuks voor jou. Om de week is er op vrijdag JeS! (Jong en Samen). Een gezellige avond, waar we elke keer weer wat anders doen. De ene week een leuk spel en de andere keer gewoon lekker een film kijken. JeS! Is een groep waar iedereen welkom is. Dus neem vooral je vriendjes & vriendinnetjes mee. Hopelijk zien we je dan!   

Data: 19 januari, 2 en 16 februari, 1, 15 en 29 maart, 12 en 26 april, 10 en 24 mei, 7 en 21 juni. 
Tijd: 19:30 uur tot ca. 21:00 uur 
Plaats: Het Arendsnest (in de toren van de Dorpskerk)   

 
PGV (Provider Gaat Verder),15+ PGV (Provider Gaat Verder),15+

Voor onze jongeren van 15 jaar en ouder die het leuk vinden om met elkaar acties te bedenken en uit te voeren waar je omgeving blij van wordt (bijvoorbeeld plastic vissen uit de grachten). Maar natuurlijk ook om gewoon lekker bij te kletsen of met elkaar te eten. Verdere uitwerking in overleg met elkaar. Vindt je het leuk om hier verder handen en voeten aan te geven, neem dan contact op met Jongerenwerker Barbara Wiesmeijer (barbara.wiesmeijer@dorpskerkvoorschoten.nl)   

Data: nader te bepalen 
Tijd: nader te bepalen 
Plaats: nader te bepalen, optie Het Arendsnest (in de toren van de Dorpskerk) 

 
Diaconaat en maatschappelijke betrokkenheid Diaconaat en maatschappelijke betrokkenheid
De wereld houdt niet op bij jezelf, maar de wereld begint pas als je om je heen kijkt. Er is veel ellende in de wereld. We leren dat God barmhartig is en dat Hij de nood ziet van de mensen. We willen de kinderen en jongeren niet alleen bewust maken van de noden van andere mensen, maar ook dat zij de handen zijn die de mensen helpen. Zij kunnen iets betekenen voor andere mensen door iets voor hen te doen in het klein of in het groot. Zo proberen we een diaconale houding te ontwikkelen waarbij woorden als barmhartigheid, rechtvaardigheid en rentmeesterschap centraal staan.
 
Chocogroet Chocogroet

Volwassen mensen krijgen een bloemengroet (ter bemoediging, als teken van meeleven, ....) en de jeugd een chocogroet. Weet u iemand die dit wel kan gebruiken? Laat het ons dan weten! Het mag ook juist om iets leuks gaan. Als u iemand weet mail dan naar: Jeugdwerk@dorpskerkvoorschoten.nl

 
Filmmiddag, 11 oktober 2023 Filmmiddag, 11 oktober 2023Op woensdag 11 oktober a.s. is er om 16 uur in het Arendsnest in de Dorpskerk een filmmiddag. Je kunt je beneden bij de voorkant van de kerk melden bij de rechterdeur.
Als Sepps ouders opeens al hun geld verliezen, moet Sepp iets gaan doen … Maar wat?
Iedereen is welkom.
Freek Bakker, tel. 06-13805668, e-mail: freek.bakker@dorpskerkvoorschoten.nl
 
 
JeS! en Provider roeien JeS! en Provider roeienAfgelopen vrijdagmiddag 30 juni, zijn we met een aantal jongeren van JeS en Provider naar de Vlietlanden gegaan om te kajakken en kanoën.
 
lees meer »
 
Actie voor Vluchtelingen in Griekenland Actie voor Vluchtelingen in Griekenland
Een nacht in de kerk voor Vluchtelingen in GriekenlandOp zaterdagavond 17 december was er na een gezellige maaltijd een gevarieerd programma in de kerk met onder andere brieven schrijven voor Amnesty, een ligconcert, silent disco, het spel weerwolven, bingo en natuurlijk ontbrak het kampvuur op het kerkplein niet. Om deel te nemen aan de activiteiten werd een bedrag gevraagd voor het goede doel. Na het programma bleef symbolisch een groep slapen in tenten in de kerk. Er komt nog steeds geld binnen; via de QR code kan ook een donatie gedaan worden. De diaconie van de kerk heeft beloofd het bedrag te verdubbelen! Dit allemaal om aandacht te vragen voor de schrijnende situaties van vluchtelingenkinderen in Griekenland.
 
Taizé jongerenreis 2022 Taizé jongerenreis 2022

Taizé-reis door de ogen van een jongere.

 

lees meer »
 
Hunted HuntedBen jij wel eens achterna gezeten? Hoe was dat?
De tieners van JeS! Hebben dat kunnen ervaren met het spel Hunted. Twee teams hadden 60 minuten de tijd  om 6 spellen te spelen, die verstopt zaten in het dorp. Door spelletjes te spelen konden ze letters verdienen en een nieuwe hint krijgen voor het volgende spel.
Maar er zaten ook nog 3 hunters in het spel. Ze konden tussen de deelnemers tussen de spellen tikken. Elke keer als ze getikt werden moesten ze terug naar het start punt en kregen ze een strafpunt.
Er is deze avond een hoop gerend, gelachen en gepuzzeld.

Wil jij de volgende keer ook mee doen? Om de week komen we om 19:30 samen in het arendsnest.