Zomer KND, doe-boek Zomer KND, doe-boek

Tijdens de zomer hoef je niet elke zondag naar de kerkdienst te luisteren. Speciaal voor jou heeft Marianne Sonneveld v Kammen een zomerboek gemaakt. Elke zondag staat er een ander gedicht centraal met een leuke opdracht er bij. We wensen je een hele fijne zomer toe en tot na de vakantie!
 
Kindernevendienst, 28 juni Kindernevendienst, 28 juni
 
Heb jij dat ook wel eens dat je ergens ruzie over maakt of wel eens iets stoms doet? Hoe maak jij dat dan weer goed? Bid jij dan met God..of praat je er met je ouders over…of een vriendje? 
Deze week horen we een mooi verhaal over eerlijk zijn. Luister je mee in dit filmpje?
 
Kindernevendienst, 21 juni Kindernevendienst, 21 juni

Deze week helaas geen filmpje wegens een kleine technische storing in de software. Maar ik heb wel een boekje gemaakt met de opdrachten en het verhaal. En natuurlijk is de prekenbingo ook weer te vinden op de laatste pagina van het boekje. Veel plezier er mee!
 
Kindernevendienst, 14 juni Kindernevendienst, 14 juni


Deze week is er opnieuw een filmpje om naar te kijken/luisteren.
 
Kindernevendienst, 7 juni Kindernevendienst, 7 juni

Verhaal zonder einde.
Vandaag zijn de leerlingen in Galilea. Daar zien ze Jezus en aanbidden hem. Al twijfelen sommigen: is het echt zo dat Jezus uit de dood is opgestaan? Jezus vraagt zijn leerlingen om mensen te dopen ‘in de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.’ 
Zie hier weer een nieuw filmpje.
 
Foto-safari, 3 juni Foto-safari, 3 juni


Op 3 juni gingen enkele kinderen op foto-safari.
U vindt hier de opdrachten.
Dit resulteerde in een aantal foto's. Welke foto hoort bij welke opdracht?

 
 
Kindernevendienst, 31 mei Kindernevendienst, 31 mei
Vandaag is het Pinksteren. De leerlingen van Jezus zijn in een huis in Jeruzalem. Het is feest, maar zij zijn niet vrolijk. Jezus is niet meer bij hen. Opeens lijkt het of het hele huis wordt gevuld met wind. De heilige Geest vervult de leerlingen, zodat ze over Jezus gaan vertellen. En iedereen kan hen verstaan! 
Deze week is er opnieuw een filmpje om naar te kijken/luisteren.
.
 
Kindernevendienst, 24 mei Kindernevendienst, 24 mei


Nadat God de tien regels heeft verteld, legt Hij aan Mozes de regels precies uit. Het komt hierop neer: wees eerlijk, behulpzaam en gastvrij, neem rust en vier feest. Zo zal het met iedereen goed gaan! Vier jij met ons mee?
Zie hier een nieuw filmpje.
 
Kindernevendienst, 17 mei Kindernevendienst, 17 mei


Regels. Soms baal je ervan. Je moet op tijd naar bed. Het verkeerslicht springt net op rood als jij aan komt rijden. Je mag niet meer dan een koekje. En toch. Toen je die ene keer je boek uitlas met een zaklamp diep onder de dekens, haalde je de volgende dag een dikke onvoldoende op school. En toen je door rood reed, moest je keihard in de remmen voor een auto. Die ene keer dat je de hele koektrommel leeg at, ach, buikpijn kreeg je er niet van, maar die teleurgestelde blik van je moeder was geen lolletje. Op deze zondag staan we met de kinderen stil bij de tien geboden. In de woestijn geeft God Zijn volk deze tien woorden, als inspiratie voor een goed leven.
Zie hier een nieuw filmpje.
 
Kindernevendienst, 10 mei Kindernevendienst, 10 mei


Deze week is er opnieuw een filmpje om naar te kijken/luisteren.
 
Kindernevendienst, 3 mei Kindernevendienst, 3 mei


Deze week hebben we weer een filmpje voor jullie. Dit keer met een paar bekende stemmen. Weet jij wie dit zijn? Vandaag horen we ook weer hoe het verhaal van Mozes verder gaat. Het volk Israël wordt in de woestijn aangevallen door de Amalekieten. Mozes houdt zijn armen zegenend omhoog om Israël kracht te geven. Zolang hij dat doet zijn ze aan de winnende hand. Maar Mozes wordt moe…
 
Kindernevendienst, 26 april Kindernevendienst, 26 april


De Israëlieten zijn op weg naar het beloofde land. God heeft hen bevrijd, maar waar is Hij nu? Mozes zegt tegen de mensen dat ze een kruik met manna moeten bewaren, zodat iedereen later kan zien wat God voor hen doet. Ook komt er water uit de rots waar Mozes met zijn staf tegenaan slaat.
Kijk hier naar het filmpje.
 
Provider, 26 april Provider, 26 april
 
Kindernevendienst, 19 april Kindernevendienst, 19 april

Het volk van israël is op reis. Ben jij wel eens op reis geweest? Het volk is in de woestijn. En het is er heel warm. Ze hebben geen eten meer en beginnen een beetje te mopperen. Ze geven Mozes en God de schuld. Maar hoe loopt dat af?  Kijk nu snel naar het filmpje en doe de opdrachten thuis.
 
lees meer »
 
Provider, 19 april. Provider, 19 april.

 
Paaschallenge 2020, verslagje Paaschallenge 2020, verslagje


Afgelopen zaterdag 11 april hebben we met de jongeren de Paaschallenge gedaan. Met 8 jongeren zijn we aan de hand van 8 spellen samen het paasverhaal langsgegaan. Zo kwamen we Lazarus tegen die in doeken gewikkeld was. En toevallig was opdracht 1 ook iemand inwikkelen met wc-papier. We moesten biechten en helaas kwamen we het lot tegen in het spel waardoor 1 iemand 5 stappen terug moest. We eindigden als engelen, met als opdracht een mooie paasgroet op de stoep van de buren neerleggen.

Ondanks dat we niet bij elkaar waren was het een top avond. Hopelijk kunnen we het volgend jaar weer live met elkaar spelen. #wees niet bang.
 
 
Paaschallenge 2020, 11 april Paaschallenge 2020, 11 april


Zaterdag 11 april is er de Paaschallenge. Vorig jaar hebben een aantal jongeren de nacht doorgehaalt om het verhaal rond Pasen te ontdekken. Helaas kan het door corona dit jaar niet door gaan. Maar JOP heeft een nieuwe versie uitgebracht die iedereen lekker vanuit hun eigen bank kan spelen.

Zaterdag om 19:30 start de challenge. Door een live-verbinding zijn we met elkaar verbonden. We zullen elkaar nodig hebben om de spellen te kunnen doen.
Ik heb er zin in! Ik hoop jij ook!
 
 
Pasen met Provider Pasen met Provider
Normaal gesproken hebben we met de jongeren 1 keer per maand provider. Zondag 5 april hebben we met 8 jongeren online provider gehad. Voor de vorm zat Jaap Booij met een laptop in de kelder. Tijdens deze bijzonder bijeenkomst hebben we het gehad over zorgzaamheid in de tijden van corona.
Op aanvraag van de jongeren zelf hebben we zondag om 10:00 weer een bijeenkomst. Samen zullen we het hebben over een nieuw begin en hebben we onze eigen paasviering.

 
 
De thuisblijf challenge De thuisblijf challenge

 
lees meer »
 
Pasen met de Kindernevendienst Pasen met de Kindernevendienst
De afgelopen weken heeft Marianne Sonneveld elke week een filmpje gemaakt voor de KND. Ook deze week is er een filmpje wat het 40 dagen project afsluit. We gaan zien hoe het verhaal van Mozes verder gaat. 
 
 
Foto's palmpasenstokken Foto's palmpasenstokken
Hier staan enkele foto's van de palmpasenstokken, die afgelopen zondag gemaakt zijn:
 
lees meer »
 
Palmpasenviering Palmpasenviering
Dit jaar vieren we Palmpasen op een heel bijzondere manier. In de kerk, maar vooral thuis: zo zijn we toch samen! Wij hopen dat de kinderen daarom toch hun stokken mooi versieren en aan het eind een optocht houden. Hoe? Kijk maar hier! Marianne legt het allemaal uit in een verhaal en een filmpje. 
 
lees meer »
 
Filmmiddag 19 februari Filmmiddag 19 februari

 
Basiscatechese 2 februari Basiscatechese 2 februari

 
Provider, 2 februari Provider, 2 februari

 
Filmmiddag 29 januari Filmmiddag 29 januari

Verslagje:

Woensdag 29 januari keken we met 15 kinderen (tussen de 6-12 jaar) naar de film "Snuf en de IJsvogel". Een prachtige en soms ook spannende film. Hoe moeilijk is het soms om het goede te doen ook als dat moeilijk is. En wat is Snuf toch een lieverd. Natuurlijk kon de chips en de sap niet ontbreken. Het was super gezellig. Kom jij volgende keer ook?
 
KerstChallenge, 21 december KerstChallenge, 21 decemberHierbij enkele foto's en een kort verslag hoe het geweest is.
 
lees meer »
 
Amnesty International, 1 december schrijfactie Amnesty International, 1 december schrijfactie


Afgelopen zondag 1 december met de Jeugd van 12+ (Provider) brieven geschreven voor Amnesty. Er zijn mensen op de wereld die het een stuk slechter hebben dan jezelf. Het is goed om daar vanuit je geloof bij stil te staan en iets te kunnen doen. Zelfs kleine dingen als het schrijven van een brief kunnen grote impact hebben.
 
Koken voor Eetcafé, 27 november Koken voor Eetcafé, 27 november
Elke maand helpen we met koken voor het “Pluspunt”. Als je ook een keer mee wilt doen ben je van harte welkom. Wil je weten hoe het ongeveer gaat, check dan het filmpje op Instagram.
 
Sirkelslag Kids 15 november Sirkelslag Kids 15 novemberAfgelopen maand hebben we ook weer meegedaan met de landelijke ‘wedstrijd’ van JOP Sirkelslag. Helaas geen 1e geworden, maar zoals je ziet hebben we wel heel veel lol gehad: filmpje op Instagram.
 
Filmmiddag 13 november Filmmiddag 13 november


Heb jij ook zin in een spannende film over vriendschap en avontuur? Kijk op YouTube de trailer en dan wil je vanzelf komen.
 
Pumpkin Carving 9 november Pumpkin Carving 9 november


Het was een geslaagde avond Pumpkin Carving. Eerst zelfgemaakte pizza’s gegeten en daarna lekker met een boor en een mes een pompoen te lijf gaan. Het resultaat mag en zijn en de komende dagen staat ie met een kaars in een donkere kamer 😊
 
Game Night 2 november Game Night 2 november

 
Koken voor Eetcafé 30 oktober Koken voor Eetcafé 30 oktober

Eetcafe: zoals gebruikelijk koken we 1x per maand voor het eetcafé. Wil je lekker meedoen? Het is altijd gezellig en je mag je vriend(innen) meenemen.
 
Liveshow 26 oktober Liveshow 26 oktober


Make some noise kids: een christelijke variant van Kinderen voor Kinderen. Superleuk om mee te doen. Je kunt met de auto meerijden en wordt daarna weer thuis gebracht. Ouders die mee willen zijn natuurlijk ook welkom
 
Gluren bij de buren 20 oktober Gluren bij de buren 20 oktober


Gluren: eens in de zes weken gaan we kijken bij een andere kerk, ofwel Gluren bij de buren. Het is leuk om even om het hoekje bij andere te kijken. Hoe ziet hun kerkdienst eruit, wat vinden zij belangrijk? Wat vind ik er leuk aan en wat vind ik een beetje gek. Je bent van harte welkom om mee te gaan.
 
Filmmiddag 16 oktober Filmmiddag 16 oktober


Een spannende avonturenfilm voor kinderen. Alle ingrediënten zitten erin; vriendschap, slechteriken, liefde en natuurlijk een mooie hond.
 
Basiscatechese 13 oktober Basiscatechese 13 oktober

 
Kliederkerk 9 oktober Kliederkerk 9 oktober

 
Filmmiddag 2 oktober Filmmiddag 2 oktober
 
Filmmiddag 4 september Filmmiddag 4 september
 
FIFA 18 mei FIFA 18 mei


2e Voorschotens Fifa19 toernooi een succes

Afgelopen zaterdag 18 mei was het weer zover. Vanuit het jongerenwerk van de protestantse gemeente te Voorschoten werd alweer het 2e Fifa19 toernooi georganiseerd. 
lees meer »
 
Ketting rijgen 13 maart Ketting rijgen 13 maart
Woensdagmiddag 13 maart hoorden 10 enthousiaste meiden het verhaal van Esther. Natuurlijk waren er ook lekkere cakejes. 😉
Aansluitend was iedereen  gezellig creatief bezig onder begeleiding van Ankie Schwarze, Evita Boelhouwer en mij, Mirjam Litjens.
 
lees meer »
 
Hagar 10 maart Hagar 10 maart
2 vrouwen, 1 man en 2 kinderen,
Zondag 10 maart was dit de setting voor het verhaal van Hagar. Een Bijbelverhaal wat we allemaal wel vaag kennen, maar er nu echt even indoken. We stonden kort stil bij de drie hoofdpersonen (Abram, Sarah en Hagar). Daarna mochten we pas echt aan de slag. Op een groot doek het Bijbelverhaal schilderen vanuit het perspectief van Hagar.
Ondanks het grote enthousiasme kwam het doek niet af. Tijdens de volgende Provider schilderen we dus gewoon weer door. Ben jij 12 jaar of ouder en wil je ook een keer komen kijken? Laat het dan weten.

Hierbij een foto-impressie.
lees meer »
 
Koken met Dima 8 maart Koken met Dima 8 maart
Vrijdag 8 maart van 17.00-20.00 uur konden kinderen van 12 tot 18 jaar Syrisch koken in de Dorpskerk met speciale gast Dima Samaan
Hierbij een kleine foto-impressie.
lees meer »
 
Sirkelslag Young 1 februari Sirkelslag Young 1 februari

Op vrijdagavond 1 februari hopen we met een groep jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar mee te doen aan het spel Sirkelslag. Via een livestream op internet zijn we die avond verbonden met de rechtstreekse uitzending van het spel Sirkelslag. Tegelijk met een heleboel andere groepen uit heel Nederland doen we dan mee aan het spel dat vol bijzondere opdrachten zit.
Dit jaar is het thema van het spel “ Een nieuw begin”  dit wordt gekoppeld aan het verhaal van Jozef. Omdat het een live programma is kunnen we nog niets zeggen over de opdrachten. Het wordt voor ons ook een complete verrassing maar vast staat is dat er veel samengewerkt moet worden. De ervaringen met vorige keren leert dat het echt een leuke uitdaging is om me te doen!

De Werf 18.45 samen eten  19.30 start het  spel

We hopen op een grote groep deelnemers! 

Jongeren kunnen zich aanmelden bij Mirjam Litjens litjens.mirjam@gmail.com en of Mirjam Buter mirjam.buter@xs4all.nl
 
Sirkelslag Kids 16 november Sirkelslag Kids 16 november
De nieuwe editie van Sirkelslag Kids vindt plaats op vrijdagavond 16 november 2018. Vorig jaar hebben we meegedaan met een enthousiaste groep van 15 kinderen.
Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en wil jij ook dit jaar meedoen met dit leuke interactieve online spel? We spelen vanuit onze eigen kerk tegen jeugdgroepen in heel Nederland. Via Facebook en Instagram kunnen we in contact staan met andere groepen. Wij beginnen om 18:00 in de Werf met een gezamenlijke maaltijd. Het spel begint om 19:30.
Wil je je opgeven of heb je nog vragen? Dat kan via Mirjam Litjens, Brigitte Snoeker, Marieke Roest of Petra Marchand.