Kindernevendienst 21 november Kindernevendienst 21 november

Moet je hem horen!Hé Hoi leuk om je weer te zien!

Kan je zondag nu niet in de kerk zijn? Luister dan hieronder naar dit mooie verhaal. Ook hebben we voor jou een aantal opdrachten om te doen. Veel plezier er mee! En hopelijk zien we elkaar snel weer!

Marianne Sonneveld v. Kammen


 
 
 
Filmmiddag 17 november Filmmiddag 17 november
 
Kliederkerk 10 november Kliederkerk 10 november
 
Sint Maarten, 7 november Sint Maarten, 7 november


 
lees meer »
 
Woensdagmiddag koken 3 november Woensdagmiddag koken 3 november
 
Zomerboekje Zomerboekje

Deze zomer hebben we speciaal voor de kinderen (en anderen mensen die het leuk vinden) een zomer doe boekje gemaakt. Een boekje vol verhalen, opdrachten en gespreksvragen. Hier vind je de digitale versie. Wil je een gedrukte versie deze liggen in de kerk klaar om meegenomen te worden.

In het boekje staan ook een aantal liedje. Deze kan je hier beluisteren:


Abram: verder, verder

   


Ruth: Ga toch terug.

   


Jona: Er was eens een kleine man

   
 
Activiteiten jeugd 6 t/m 12 jaar, 1ste helft 2021 Activiteiten jeugd 6 t/m 12 jaar, 1ste helft 2021
Woensdagen januari t/m juli 2021
 
lees meer »
 
Activiteiten Provider, 1ste helft 2021 Activiteiten Provider, 1ste helft 2021
Zaterdagen januari t/m juli 2021
 
lees meer »
 
Palmpasen 2021 Palmpasen 2021

Hier vindt u enkele foto's van kinderen met de (thuis)gemaakte palmpasenstokken.
 
lees meer »
 
Kindernevendienst, 14 februari Kindernevendienst, 14 februariJe hebt het niet van mij…
Jezus geneest een man die aan huidvraat lijdt. Hij zegt dat de man het niet verder mag vertellen, maar de genezen man bazuint het overal rond.
Zie hier het filmpje van deze week.

Voor betere uitleg van de knutselopdrachten kijk dan op :
http://hetlieveheersbeestje.blogspot.com/2008/02/love-is-in-air.html

https://i.pinimg.com/originals/82/59/6e/82596e4d80ee57e6aa4f31dc1ec1877c.png


Dit was alweer de laatste keer dat we op deze manier een filmpje voor jou hebben gemaakt. Binnenkort ziet het er even anders uit. Hopelijk blijf je kijken en zien we je elke week weer terug.
 
 
Kliederkerk 10 februari Kliederkerk 10 februariWe missen de kinderen heel erg op de woensdagmiddag! Daarom houden we op 10 februari om half 13:30 een online-kliederkerk via de zoom.  Samen gaan we knutselen en luisteren we naar een mooi verhaal. We zorgen ervoor dat de kinderen voor de bijeenkomst een tasje krijgen met al het knutselmateriaal. Meld je snel aan bij Marianne!
 
 
Kindernevendienst, 7 februari Kindernevendienst, 7 februari

Deze week hebben we het over: Duizend volgers

Jezus maakt de schoonmoeder van Simon beter. ’s Avonds komen er nog veel meer zieken naar hem toe, die allemaal genezen worden. De volgende dag probeert Jezus uit te rusten, maar iedereen gaat naar hem op zoek. l kijk plezier!
Zie hier het filmpje van deze week.

 
Sirkelslag 5 februari Sirkelslag 5 februari

 
Kindernevendienst, 31 januari Kindernevendienst, 31 januariWie begrijpt dit?
Jezus gaat met zijn leerlingen naar de synagoge in Kafarnaüm. De mensen zijn diep onder de indruk van wat Jezus vertelt. Hij geneest er ook een man die bezeten is.
Zie hier het filmpje van deze week.
 
Kindernevendienst, 24 januari Kindernevendienst, 24 januari

 
Deze week roept Jezus zijn eerste leerlingen: Simon, Andreas, Jakobus en Johannes. Ze zijn aan het vissen bij het meer van Galilea, maar laten meteen alles achter om hem te volgen. 
Doe jij ook weer mee? Veel kijkplezier!
Zie hier het filmpje.
 
Kindernevendienst, 17 januari Kindernevendienst, 17 januari

 
Deze week hebben we speciaal voor jou weer een filmpje gemaakt. Luister, zing en doe gezellig mee. Deze week gaat het over: 
Jezus is op een bruiloft in Kana. Als de wijn op is, vraagt hij de bedienden om zes grote vaten met water te vullen. Het water verandert in wijn.
Vergeet niet je foto door te sturen naar Marianne. Veel kijkplezier en tot volgende week!
 
Kindernevendienst, 10 januari Kindernevendienst, 10 januari


Vandaag lezen we het verhaal waarin Jezus gedoopt wordt door Johannes de Doper. Er klinkt een stem uit de hemel: ‘Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind ik vreugde.’ 
Zie hier het filmpje.
 
 
Kerstmorgen KerstmorgenVandaag is het kerst. In het filmpje van vandaag luisteren we naar het kerstverhaal zingen we een mooi lied en knutselen we een ster. Veel kijk plezier!
 
 
4de Advent 4de AdventDeze week is het alweer de 4e adventzondag. We mogen dan ook 4 kaarsjes aansteken. Deze week luisteren we naar het verhaal van de vrienden van Daniël in de brandende oven. En horen we hoe Sara Sombermans toch weer een lichtpuntje vindt in deze donkere tijden. Veel kijkplezier en tot volgende week!
Zie hier het filmpje.
 
3de Advent 3de AdventDeze zondag is het alweer de 3e advent. We mogen nu 3 kaarsjes aansteken. Deze week luisteren we naar het verhaal van Susanna. Ze is somber en mensen vertellen dingen over haar die niet waar zijn. Sara probeert haar toch iets van een lichtpuntje te laten zien. Kijk en luister snel hoe het verhaal verder gaat! Veel plezier en tot volgende week!
Zie hier het filmpje.
 
2de Advent 2de AdventDeze Zondag gaan we het hebben over Tobit. Sara Sombermans komt Tobit tegen in haar zoektocht naar lichtpuntjes. Zoek jij met Sara mee? Luister naar het verhaal van Tobit en doe mee met de opdrachten. Veel plezier en tot volgende week!
Zie hier het filmpje.
 
1ste Advent 1ste AdventVandaag is het 1e advent. Samen zijn we op weg naar kerst. Samen zijn we opzoek naar lichtpuntjes. Dat duurt nog wel eventjes maar tot die tijd hebben we weer leuke filmpjes! Elke week zien we een hoe het met Sara Sombermans is. Zij ziet alles heel somber luister maar naar haar verhaal. Veel kijk plezier!
Zie hier het filmpje.
 
Advent- kerstboekje 2020 Advent- kerstboekje 2020Dit boekje is speciaal voor jou gemaakt om te gebruiken tijdens de advent periode. Voor elke dag is er een leuke opdracht of een verhaal. Samen gaan wij op zoek naar lichtpuntjes. Veel plezier er mee.
 
Adventsproject 2020, bouwplaat Adventsproject 2020, bouwplaat
In de kerk staat deze adventsperiode een grote wereldkaart. Op die wereldkaart staan allemaal moeilijke dingen uit ons leven te lezen: ziekte, verdriet, zorgen, corona, honger, oorlog, enz. Maar tijdens de adventstijd gaat er op deze wereldkaart steeds meer licht schijnen.
Thuis kun je ook zo’n wereldkaart maken. Hier kun je de bouwplaat met instructies bekijken en downloaden.
Doen jullie mee?
 
 
Activiteiten Provider Activiteiten Provider
Zaterdagen september t/m december 2020
 
lees meer »
 
Activiteiten jeugd 6 t/m 12 jaar Activiteiten jeugd 6 t/m 12 jaar
Woensdagen september t/m december 2020
 
lees meer »
 
Kindernevendienst, 15 november Kindernevendienst, 15 november

Deze week is er opnieuw een filmpje om naar te kijken/luisteren.
 
Zomer KND, doe-boek Zomer KND, doe-boek

Tijdens de zomer hoef je niet elke zondag naar de kerkdienst te luisteren. Speciaal voor jou heeft Marianne Sonneveld v Kammen een zomerboek gemaakt. Elke zondag staat er een ander gedicht centraal met een leuke opdracht er bij. We wensen je een hele fijne zomer toe en tot na de vakantie!
 
Kindernevendienst, 28 juni Kindernevendienst, 28 juni
 
Heb jij dat ook wel eens dat je ergens ruzie over maakt of wel eens iets stoms doet? Hoe maak jij dat dan weer goed? Bid jij dan met God..of praat je er met je ouders over…of een vriendje? 
Deze week horen we een mooi verhaal over eerlijk zijn. Luister je mee in dit filmpje?
 
Kindernevendienst, 21 juni Kindernevendienst, 21 juni

Deze week helaas geen filmpje wegens een kleine technische storing in de software. Maar ik heb wel een boekje gemaakt met de opdrachten en het verhaal. En natuurlijk is de prekenbingo ook weer te vinden op de laatste pagina van het boekje. Veel plezier er mee!
 
Kindernevendienst, 14 juni Kindernevendienst, 14 juni


Deze week is er opnieuw een filmpje om naar te kijken/luisteren.
 
Kindernevendienst, 7 juni Kindernevendienst, 7 juni

Verhaal zonder einde.
Vandaag zijn de leerlingen in Galilea. Daar zien ze Jezus en aanbidden hem. Al twijfelen sommigen: is het echt zo dat Jezus uit de dood is opgestaan? Jezus vraagt zijn leerlingen om mensen te dopen ‘in de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.’ 
Zie hier weer een nieuw filmpje.
 
Foto-safari, 3 juni Foto-safari, 3 juni


Op 3 juni gingen enkele kinderen op foto-safari.
U vindt hier de opdrachten.
Dit resulteerde in een aantal foto's. Welke foto hoort bij welke opdracht?

 
 
Kindernevendienst, 31 mei Kindernevendienst, 31 mei
Vandaag is het Pinksteren. De leerlingen van Jezus zijn in een huis in Jeruzalem. Het is feest, maar zij zijn niet vrolijk. Jezus is niet meer bij hen. Opeens lijkt het of het hele huis wordt gevuld met wind. De heilige Geest vervult de leerlingen, zodat ze over Jezus gaan vertellen. En iedereen kan hen verstaan! 
Deze week is er opnieuw een filmpje om naar te kijken/luisteren.
.
 
Kindernevendienst, 24 mei Kindernevendienst, 24 mei


Nadat God de tien regels heeft verteld, legt Hij aan Mozes de regels precies uit. Het komt hierop neer: wees eerlijk, behulpzaam en gastvrij, neem rust en vier feest. Zo zal het met iedereen goed gaan! Vier jij met ons mee?
Zie hier een nieuw filmpje.
 
Kindernevendienst, 17 mei Kindernevendienst, 17 mei


Regels. Soms baal je ervan. Je moet op tijd naar bed. Het verkeerslicht springt net op rood als jij aan komt rijden. Je mag niet meer dan een koekje. En toch. Toen je die ene keer je boek uitlas met een zaklamp diep onder de dekens, haalde je de volgende dag een dikke onvoldoende op school. En toen je door rood reed, moest je keihard in de remmen voor een auto. Die ene keer dat je de hele koektrommel leeg at, ach, buikpijn kreeg je er niet van, maar die teleurgestelde blik van je moeder was geen lolletje. Op deze zondag staan we met de kinderen stil bij de tien geboden. In de woestijn geeft God Zijn volk deze tien woorden, als inspiratie voor een goed leven.
Zie hier een nieuw filmpje.
 
Kindernevendienst, 10 mei Kindernevendienst, 10 mei


Deze week is er opnieuw een filmpje om naar te kijken/luisteren.
 
Kindernevendienst, 3 mei Kindernevendienst, 3 mei


Deze week hebben we weer een filmpje voor jullie. Dit keer met een paar bekende stemmen. Weet jij wie dit zijn? Vandaag horen we ook weer hoe het verhaal van Mozes verder gaat. Het volk Israël wordt in de woestijn aangevallen door de Amalekieten. Mozes houdt zijn armen zegenend omhoog om Israël kracht te geven. Zolang hij dat doet zijn ze aan de winnende hand. Maar Mozes wordt moe…
 
Kindernevendienst, 26 april Kindernevendienst, 26 april


De Israëlieten zijn op weg naar het beloofde land. God heeft hen bevrijd, maar waar is Hij nu? Mozes zegt tegen de mensen dat ze een kruik met manna moeten bewaren, zodat iedereen later kan zien wat God voor hen doet. Ook komt er water uit de rots waar Mozes met zijn staf tegenaan slaat.
Kijk hier naar het filmpje.
 
Provider, 26 april Provider, 26 april
 
Kindernevendienst, 19 april Kindernevendienst, 19 april

Het volk van israël is op reis. Ben jij wel eens op reis geweest? Het volk is in de woestijn. En het is er heel warm. Ze hebben geen eten meer en beginnen een beetje te mopperen. Ze geven Mozes en God de schuld. Maar hoe loopt dat af?  Kijk nu snel naar het filmpje en doe de opdrachten thuis.
 
lees meer »
 
Provider, 19 april. Provider, 19 april.

 
Paaschallenge 2020, verslagje Paaschallenge 2020, verslagje


Afgelopen zaterdag 11 april hebben we met de jongeren de Paaschallenge gedaan. Met 8 jongeren zijn we aan de hand van 8 spellen samen het paasverhaal langsgegaan. Zo kwamen we Lazarus tegen die in doeken gewikkeld was. En toevallig was opdracht 1 ook iemand inwikkelen met wc-papier. We moesten biechten en helaas kwamen we het lot tegen in het spel waardoor 1 iemand 5 stappen terug moest. We eindigden als engelen, met als opdracht een mooie paasgroet op de stoep van de buren neerleggen.

Ondanks dat we niet bij elkaar waren was het een top avond. Hopelijk kunnen we het volgend jaar weer live met elkaar spelen. #wees niet bang.
 
 
Paaschallenge 2020, 11 april Paaschallenge 2020, 11 april


Zaterdag 11 april is er de Paaschallenge. Vorig jaar hebben een aantal jongeren de nacht doorgehaalt om het verhaal rond Pasen te ontdekken. Helaas kan het door corona dit jaar niet door gaan. Maar JOP heeft een nieuwe versie uitgebracht die iedereen lekker vanuit hun eigen bank kan spelen.

Zaterdag om 19:30 start de challenge. Door een live-verbinding zijn we met elkaar verbonden. We zullen elkaar nodig hebben om de spellen te kunnen doen.
Ik heb er zin in! Ik hoop jij ook!
 
 
Pasen met Provider Pasen met Provider
Normaal gesproken hebben we met de jongeren 1 keer per maand provider. Zondag 5 april hebben we met 8 jongeren online provider gehad. Voor de vorm zat Jaap Booij met een laptop in de kelder. Tijdens deze bijzonder bijeenkomst hebben we het gehad over zorgzaamheid in de tijden van corona.
Op aanvraag van de jongeren zelf hebben we zondag om 10:00 weer een bijeenkomst. Samen zullen we het hebben over een nieuw begin en hebben we onze eigen paasviering.

 
 
De thuisblijf challenge De thuisblijf challenge

 
lees meer »
 
Pasen met de Kindernevendienst Pasen met de Kindernevendienst
De afgelopen weken heeft Marianne Sonneveld elke week een filmpje gemaakt voor de KND. Ook deze week is er een filmpje wat het 40 dagen project afsluit. We gaan zien hoe het verhaal van Mozes verder gaat. 
 
 
Foto's palmpasenstokken Foto's palmpasenstokken
Hier staan enkele foto's van de palmpasenstokken, die afgelopen zondag gemaakt zijn:
 
lees meer »
 
Palmpasenviering Palmpasenviering
Dit jaar vieren we Palmpasen op een heel bijzondere manier. In de kerk, maar vooral thuis: zo zijn we toch samen! Wij hopen dat de kinderen daarom toch hun stokken mooi versieren en aan het eind een optocht houden. Hoe? Kijk maar hier! Marianne legt het allemaal uit in een verhaal en een filmpje. 
 
lees meer »
 
Filmmiddag 19 februari Filmmiddag 19 februari

 
Basiscatechese 2 februari Basiscatechese 2 februari

 
Provider, 2 februari Provider, 2 februari

 
Filmmiddag 29 januari Filmmiddag 29 januari

Verslagje:

Woensdag 29 januari keken we met 15 kinderen (tussen de 6-12 jaar) naar de film "Snuf en de IJsvogel". Een prachtige en soms ook spannende film. Hoe moeilijk is het soms om het goede te doen ook als dat moeilijk is. En wat is Snuf toch een lieverd. Natuurlijk kon de chips en de sap niet ontbreken. Het was super gezellig. Kom jij volgende keer ook?
 
KerstChallenge, 21 december KerstChallenge, 21 decemberHierbij enkele foto's en een kort verslag hoe het geweest is.
 
lees meer »
 
Amnesty International, 1 december schrijfactie Amnesty International, 1 december schrijfactie


Afgelopen zondag 1 december met de Jeugd van 12+ (Provider) brieven geschreven voor Amnesty. Er zijn mensen op de wereld die het een stuk slechter hebben dan jezelf. Het is goed om daar vanuit je geloof bij stil te staan en iets te kunnen doen. Zelfs kleine dingen als het schrijven van een brief kunnen grote impact hebben.
 
Koken voor Eetcafé, 27 november Koken voor Eetcafé, 27 november
Elke maand helpen we met koken voor het “Pluspunt”. Als je ook een keer mee wilt doen ben je van harte welkom. Wil je weten hoe het ongeveer gaat, check dan het filmpje op Instagram.