WELKOM WELKOMHartelijk welkom op onze website. De protestantse gemeente Voorschoten is een gemeenschap van mensen die zich willen laten inspireren door geloof in de Ene die ons samenbrengt. Hoe wij dit vorm geven leest u in “Over ons”. 
We nodigen u van harte uit mee te doen met onze activiteiten of een kerkdienst bij te wonen.
 
Aanmelden Gedachtenisdienst 1 november Aanmelden Gedachtenisdienst 1 november


Nabestaanden van wie we gedenken kunnen zich via dit formulier aanmelden voor de gedachtenisdienst van 1 november. Wie geen internet heeft kan zich op middagen telefonisch opgeven: 06-57478025.
 
Aanmelden Kerkdienst 25 oktober Aanmelden Kerkdienst 25 oktober
Voor a.s. zondag kunt u zich tot vrijdag opgeven via dit aanmeldformulier. U ontvangt een link waarmee u zelf (vanaf zaterdag) de lijst kunt raadplegen van wie kan komen. Wie geen internet heeft kan zich op middagen telefonisch opgeven: 06-57478025.
Willen ouders met kinderen zich ook tijdig opgeven i.v.m. de voorbereiding van de kindernevendienst.
 
Digitaal koffiedrinken Digitaal koffiedrinkenMist u in deze Coronatijd ook andere mensen en bijvoorbeeld de gesprekjes na de kerkdienst? Dan bent u van harte welkom bij het virtueel/online koffiedrinken op zondagen na de kerkdienst om 11.30 uur.
 
lees meer »
 
Gedachtenisdienst 1 november – Oproep Gedachtenisdienst 1 november – Oproep
Tijdens de dienst van 1 november gedenken we de gemeenteleden die ons in het afgelopen jaar ontvallen zijn. Dit doen we door hun namen te noemen en voor hen een kaarsje aan te steken. In voorgaande jaren was daarna iedereen welkom naar voren te komen om ook zelf een kaarsje aan te steken. Dat gaat dit jaar helaas niet, vanwege de corona-maatregelen.
 
lees meer »
 
Jubileum “300 jaar Zeemans-orgel in Voorschoten” Jubileum “300 jaar Zeemans-orgel in Voorschoten”


Per activiteit is reserveren noodzakelijk. Vanaf 1 week vóór een activiteit kunt u zich hier op de website aanmelden. Er is beperkte ruimte en helaas vol=vol.
 
lees meer »
 
Aanmeldingen 300 jaar orgel Aanmeldingen 300 jaar orgelVoor alle activiteiten van het 300-jarig jubileum van het Zeemans-orgel in de Dorpskerk geldt dat u zich moet aanmelden en dat kunt u hier doen.
 
lees meer »
 
Corona-maatregelen 28 september Corona-maatregelen 28 september
Het kabinet heeft maandagavond 28 september nieuwe maatregelen ivm de bestrijding van corona afgekondigd. Voor onze kerkgemeente heeft dat enkele gevolgen.
 
lees meer »
 
Open huis 19 september Open huis 19 septemberDe opening van de vernieuwde kerk met bijgebouw verliep ontspannen en werd goed bezocht. De naam van het bijgebouw werd bekendgemaakt en toegelicht, en op het zonnige, ruime plein werd het naambord onthuld. De voorzitter van de kerkenraad bedankte in een toespraak alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan de beweging van Kruispunt naar Dorpskerk.
Zie hier voor een fotoreportage.
 
Boek "Duizend jaar Dorpskerk" Boek "Duizend jaar Dorpskerk"
Op zondag 27 september 2020, om 19.30 uur werd het boek:gepresenteerd in de Dorpskerk. De presentatie is nog te bekijken via deze link naar de Kerkomroep.
U kunt het 224 pagina’s tellend boek, rijk geïllustreerd, hardcover kopen voor € 19,95. 
 
Vieren op 1,5 meter Vieren op 1,5 meter

In de maanden juli en augustus kunnen max. ongeveer 80 personen 'live' aan de viering deelnemen. Uiteraard gaan wij dat mogelijk maken.In deze presentatie krijgt u een goede indruk van de plannen. U zult begrijpen dat er veel moet worden geregeld. Bovendien zal het niet zo worden zoals we gewend waren. We zullen allemaal moeten inschikken om 'vieren op 1,5 meter' mogelijk te maken. Met ieders inzet en medewerking gaat dat vast lukken.
Met een hartelijke groet namens de kerkenraad, Arend-Jan Eshuis
 
Afscheid van het Kruispunt Afscheid van het Kruispunt

In het weekend van 4 en 5 juli hebben we afscheid genomen van het Kruispunt. Was u niet in de gelegenheid hierbij aanwezig te zijn? De concerten van 4 juli en de dienst van 5 juli zijn via de kerkomroep nog te beluisteren. Daarnaast is van de afscheidsdienst op 5 juli apart nog een video-opname gemaakt.

Zie ook op gereformeerdekerken.info hoe dit nieuws van het afscheid van het Kruispunt is overgenomen
 
Omzien naar elkaar Omzien naar elkaar

U leest hier wat handreikingen over wat we in deze tijd voor onze medemens kunnen doen.
 
lees meer »