WELKOM WELKOM

   

Hartelijk welkom op onze website. De protestantse gemeente Voorschoten is een gemeenschap van mensen die zich willen laten inspireren door geloof in de Ene die ons samenbrengt. Hoe wij dit vorm geven leest u in “Over ons”. 
We nodigen u van harte uit mee te doen met onze activiteiten of een kerkdienst bij te wonen.
 
Open Podium, 19 januari Open Podium, 19 januari
Op zondag 19 januari 2020 wordt het nieuwe kalenderjaar weer geopend met het Open Podium in Het Kruispunt. Aanvang: 14.00 uur.
Zie voor meer informatie op de muziekpagina.
 
Wijzigingen dienst 26 januari Wijzigingen dienst 26 januari

De dienst van zondag 26 januari is een dienst van de Raad van Samenwerkende kerken. In deze dienst gaat niet Ds. Willem de Boer voor, zoals vermeld in de Kerkklok, maar rev. Ruan Crew en pastor José Klaasesz.
De dienst begint niet om 10.00 uur maar om 10.30 uur.

 
 
Meedoen aan de Veertigdagenkalender Meedoen aan de Veertigdagenkalender


Ook in 2020 wil de Raad van Samenwerkende Kerken een Veertigdagenkalender maken. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Natuurlijk doen de verschillende pastores van onze kerken ook mee, maar we weten dat er in de gemeente velen zijn die een mooie pagina kunnen maken met een afbeelding, een tekst, een gedicht of iets anders.
 
lees meer »
 
Naamgeving bijgebouw DNDK Naamgeving bijgebouw DNDK

Het bijgebouw van de nieuwe Dorpskerk krijgt een nieuwe naam. Iedereen wordt uitgenodigd en uitgedaagd om een voorstel voor een nieuwe naam in te dienen.

 
lees meer »
 
Historische overzicht het Kruispunt Historische overzicht het Kruispunt
Voor de geïnteresseerden: er zijn enkele links toegevoegd aan de websitepagina over het Kruispunt.
 
Lunchgesprek, 15 januari Lunchgesprek, 15 januari



Op 15 januari van 12.00 – 13.30 uur is er weer een LUNCHGESPREK in de Werf (Schoolstraat 2). Gezellig samen lunchen met een kop soep en een broodje. Maar ook: in gesprek komen met elkaar aan de hand van een paar vragen rond een bepaald (actueel) onderwerp. Deze keer gaat het om het thema ‘Nieuw jaar, nieuw begin?’
 
lees meer »
 
Kerstnachtdienst 2019 Kruispunt Kerstnachtdienst 2019 Kruispunt


U vindt hier een paar foto's van de kerstnachtdienst 2019 in het Kruispunt.
 
Grote Adventskalender Grote Adventskalender


De Grote Adventskalender 2019 is gemaakt door heel veel verschillende gemeenteleden. Het is een prachtig verhaal geworden met veel verrassende wendingen. De schrijvers hadden voor hun scene niet meer ter beschikking dan een samenvatting van het verhaal tot dan toe en de scene van de schrijver of schrijfster voor hen. 
Het verhaal hangt tot en met 6 januari op de Glazen deuren van de Voorhof, maar u kunt het nu ook hier op de website lezen!
 
 
Verbouwing Dorpskerk Verbouwing Dorpskerk


Hier vindt u foto's gemaakt van de verbouwing van de Dorpskerk vanaf het begin in mei 2019, inclusief toelichtende teksten.
Deze mooie reportage is gemaakt door Karel de Vries en Willem van Delft.
Met enige regelmaat worden er nieuwe foto's toegevoegd, dus neem zo nu en dan een kijkje.