WELKOM WELKOMHartelijk welkom op onze website. De protestantse gemeente Voorschoten is een gemeenschap van mensen die zich willen laten inspireren door geloof in de Ene die ons samenbrengt. Hoe wij dit vorm geven leest u in “Over ons”. 
We nodigen u van harte uit mee te doen met onze activiteiten of een kerkdienst bij te wonen.

 
 
Kerk in het dorp Kerk in het dorpAfgelopen weekend (25 en 26 juni) was de Dorpskerk op uiteenlopende manieren echt “kerk in het dorp”. Zaterdag was ’t Voorhuys de uitvalsbasis voor de rondtrekkende Circusact. Zondag was de kerk onderdeel van de zomereditie van de Rendierenloop van Voorschoten 97: een wandel- en hardlooproute door het Dorp ten bate van de nieuwe atletiekbaan.
 
lees meer »
 
Gezinsmiddag, 19 juni 2022 Gezinsmiddag, 19 juni 2022Afgelopen zondag was het zover: de eerste gezinsmiddag, georganiseerd door Angelika & Marianne via de Gezinnen appgroep van de Gemeente.
 
lees meer »
 
Uit de kerkenraad Uit de kerkenraadDe kerkenraad probeert ons zo goed mogelijk op de hoogte te houden van informatie vanuit de kerkenraad en het moderamen. U kunt dat vinden op onze kerknieuwspagina. Neemt u daar vooral eens een kijkje.
De meest recente blog dateert van 23 mei / 12 juni 2022.
 
Schilderijententoonstelling SchilderijententoonstellingOp dit moment is er een beweging voor een Groene Kerk actief. Daarbij kan goed worden aangesloten door een tentoonstelling te houden van schilderijen over de schepping. Jaren terug heeft een van onze gemeenteleden, Arie Bezemer, daar zeven prachtige schilderijen over gemaakt.
 
lees meer »
 
Groene kerk Groene kerkWanneer kunnen wij dit zeggen? Uit het beleidsplan:
We gaan door met onze bestaande verduurzamingsactiviteiten, zoals groen beleggen. Aanvullend melden wij ons aan als ‘Groene kerk’ (zie www.groenekerken.nl). Van een groene kerk wordt verwacht dat zij met haar leden elk jaar één groene stap zet. Dat kan zijn op verschillende terreinen, zoals in en rond het kerkgebouw en duurzaam inkopen. In en rond de vernieuwde Dorpskerk zijn inmiddels duurzame stappen gezet op het terrein van inkoop, schoonmaak en afval.
 
Emeritaat ds. Willem de Boer Emeritaat ds. Willem de Boer

U weet het ongetwijfeld al: zondag 25 september neemt Willem de Boer afscheid als predikant van onze gemeente, in verband met zijn emeritaat. Ook u bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. We starten met een kerkdienst om 10.00, waarin hij zelf zal voorgaan
 
lees meer »
 
Bidden met Oekraïne Bidden met OekraïneChristelijke gelovigen in Oekraïne bidden elke avond om 17.00 uur (Nederlandse tijd 16.00 uur) met de woorden van Psalm 91.
 
lees meer »