De situatie De situatie
Op dit moment zijn er in Voorschoten vijf christelijke gemeenten of parochies, de Protestantse Gemeente Voorschoten, de rooms-katholieke Parochiekern H. Laurentius en de Moeder Gods, de anglicaanse St James parochie, de herstelde hervormde gemeente van Voorschoten Rehoboth en de House of Prayer for All Nations. Daarnaast wonen er ook doopsgezinden, remonstranten en vrijgemaakt gereformeerden in Voorschoten, maar die gaan naar de kerk buiten de gemeente.
 
lees meer »
 
Advent Carol Service, 1 december Advent Carol Service, 1 december
        

Op 1 december a.s. organiseert de Raad van Samenwerkende Kerken om 19.00 uur een zogenaamde Advent Carol Service in de H. Laurentiuskerk. Het tema van dit jaar is ‘Op zoek naar het licht’.
Het bijzondere van de Advent Carol Service is dat de anglicaanse kerk een grote inbreng heeft. Er worden lezingen uit de profeten en het evangelie gelezen en tussendoor zingen we adventsliederen, allemaal in het Engels en in het Nederlands. Dit jaar treden rev. Ruan Crew en ds. Freek Bakker op als voorganger. Maar de lezingen worden verzorgd door mensen uit de anglicaanse, protestantse en natuurlijk ook de katholieke kerk. Verder werkt, zoals gebruikelijk inmiddels, ook de Leidse Cantorij mee o.l.v. Hans Brons. In de kerk staat ook een stand van Amnesty International.
Freek Bakker
 
Afscheid Dirk Gudde Afscheid Dirk GuddeHet is inmiddels alweer heel wat jaren geleden dat Dirk Gudde aantrad als pastoraal werker in de rooms-katholieke parochiekern van de H. Laurentius en de Moeder Gods in Voorschoten.
 
lees meer »
 
Divali 2019 Divali 2019
Op 27 oktober a.s. vieren de hindoes in Nederland Divali. Met name in Den Haag is dat goed te merken, want in die stad vond dit weekend in het Zuiderstrandtheater de Nationale Divaliviering plaats. Op zondag was er een Nationale Divalilezing met aansluitend een concert van een ensemble van het Residentie-orkest en een opreden van zangeres Nisha Madaran.
De divali-optocht die elk jaar gehouden wordt is op zondag 27 oktober a.s. om 18.00 uur. Men trekt dan vanaf het Spuiplein door het centrum van de stad.
Veel hindoes steken thuis een soort Indiase waxinelichtjes aan om zo de overwinning van het licht op de duisternis te vieren en de terugkeer van de rechtvaardige koning Rama in zijn hoofdstad Ayodhya.
Als Raad van Samenwerkende Kerken te Voorschoten willen we in navolging van de Raad van Kerken in Nederland iedereen de gelegenheid bieden hindoe kennissen met Divali geluk te wensen. Daarom bieden we deze groet aan:

downloaden pdf: klik hier

Ds. Freek Bakker